Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Livet med mera
  • Mat & recept

Sara 3.0

  • 9 september, 2011
  • 11 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Nu har jag firat födelsedag i 3 dagar. Det blir 1 dags firande till – men det är först på lördag. Den insikt jag kommit till är att när jag nu är Sara, version 3.0, så är jag faktiskt vuxen.

Mina vuxna preferenser kom jag till insikt med under de senaste veckorna. Det har faktiskt inte ett dugg med träning att göra – men däremot har min tanke fastnat vid den undersökning som man rapporterade om på P1 häromdagen. Svenskarna har blivit ett lågprisjagande folk i matbutiken. Vi låter priset styra våra inköp och tycker att det som är ekologiskt eller närodlat oftast är dyrt. För dyrt för att man ska välja den varan istället – även om man kanske “vill” och hävdar inför andra att man ska. Samtidigt spenderar vi rekordlite av vår inkomst på mat. Mycket mindre nu än förut. Det är kanske inte den dyra ekologiska eller närodlade maten som är för dyr – det är allt annat som är för billigt.

Sara version 3.0 är som vanligt lite tvärtemot många andra, även om jag har många gelikar. Jag har inte pengar i överflöd (väldigt långt ifrån) men det är något visst med att inte jaga bästa pris hela tiden, utan jaga känslan av att köpa något man verkligen uppskattar för den prislapp som står på den. Känslan av att bära hem det och använda det – eller tillaga och äta – och veta att det är en produkt som räcker länge eller en frisk råvara som gör gott för kroppen. Ta den där scarvsen från Hermes (oups!) som jag spanat in – den kan jag ha i flera år! Jag skulle aldrig köpt den när jag var 25, då skulle jag köpt flera och billigare istället. Samtidigt är det givetvis inte så att dyrare produkter alltid betyder bättre kvalitet – ni som läst Roberto Savianos bok om Camorran i Italien minns säkert hur det fuskas med både den ena och den andra märkesvaran.

Jag köpte aldrig Hermesscarvsen. 6000 är lite väl dyrt, även för en 3.0:a som mig. Däremot handlade jag häromdagen hem färska, fantastiska skaldjur från Melanders istället för att köpa från frysdisken på ICA. När det är en uppenbar skillnad i smaken är det så värt det.

Ikväll var vi och såg Svansjön på Operan och det var en mycket minnesvärd upplevelse. Innan det blev det hälleflundra med klassiska tillbehör – och så bubbel förstås. Ett glas bubbel har ackompanjerat de flesta måltiderna under veckan. Mycket av matupplevelserna har jag fått i present. Det är upplevelserna som är grejen, både när det kommer till träning och mat. Jag är glad att jag sluppit princesstårtorna (morfar, om du varit i Stockholm skulle jag såklart ordnat en – men mest för din skull) – under veckan firade jag med mat jag minns istället. Som den där tonfisken med vattenmelon och tryffelolja jag åt till förrätt på Griffins – och den fantastiska oxfilén på samma ställe, eller räksalladen i vardagsrummet på Lydmar, frukosten jag redan berättat om på Cadierbaren på Grand – och så en spännande meny jag ser fram emot i helgen.

När jag för drygt 1 år sedan testade att leva på Naturdiets bars under 2 veckor konstaterade jag hur mat verkligen är något vi samlas kring och som betyder så mycket för vårt sociala umgänge. Så har det alltid varit, i urminnes tider, och är inget modernt påhitt sedan Delicatobollarna uppfanns. Det sociala och tyvärr ibland slentrianmässiga ätandet är en bov för midjemåttet – men tricket är givetvis att äta bra grejer och bara när man verkligen vill. Jag är inget tårtfan så jag skippade tårtan trots att man nästan alltid firar med tårta på ren rutin. Ska jag äta så vill jag äta bra grejer, och sådant som jag minns.

Om ni undrar så tränade jag en sväng på födelsedagen. Det blev en löptur runt Djurgården i eftermiddagssolen. Mat smakar alltid bättre när man är riktigt hungrig!

Fräsch frukost på Grand

Fantastiskt kött på Griffins

Många räkor i den lilla räksalladen på Lydmar

Urgoda skaldjur!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera
  • Mat & recept

HallonSUPERsmoothie

  • 8 september, 2011
Läs mer
Nästa artikel
  • Mat & recept

Chia

  • 9 september, 2011
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Sommarplanerna

  • 7 juni, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

The Norrmans Castle i Genarp – en recension

  • 3 juni, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Från dagboken & vår roadtrip till Champagne

  • 2 juni, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Från dagboken & vår roadtrip till Chablis

  • 1 juni, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Från dagboken & vår roadtrip till Mosel

  • 27 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Roadtrip bland vingårdar – och att planera den

  • 21 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Det lilla livet får ta plats

  • 10 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Jag började veckan med…

  • 7 maj, 2025
11 kommentarer
  1. admin skriver:
    12 september, 2011 kl. 22:17

    Nina: ja jag tränar gärna och mycket på det! 🙂 Griffins är VERKLIGEN värt besöket!!

    Svara
  2. Nina skriver:
    12 september, 2011 kl. 19:53

    Det ser ut som du är riktigt vass på det där med att fira:) och grattis så himla mycket i efterskott!! Griffins har jag velat komma iväg till länge…

    Svara
  3. admin skriver:
    9 september, 2011 kl. 22:16

    Dessi: i nya lägenheten ska jag fylla frysen med gårdskött!

    Petra: ja balett – f a n t a s t i s k t!

    Sofie: åh, ska vi…?

    Thea: tack! 🙂

    Lotta: fantastiskt ställe!!!!

    Svara
  4. Lotta skriver:
    9 september, 2011 kl. 21:40

    Grattis Sara 3.0. Jag firade 3.x med kalvrostbiff på Griffins (maken såg rent fånig ut när han tog första tuggan av oxfilén btw). Mer kvalitet än kvantitet.

    Våra matkostnader har fö ökat då vi köper mer och mer ekologiskt, närproducerat och tänkvärd mat – men det gör inget då det ger så mycket mer.

    Svara
  5. Thea skriver:
    9 september, 2011 kl. 21:03

    Håller helt klart med dig. Jag försöker köpa god och nyttig mat, närproducerat så mycket som det bara går… Det ÄR skillnad på smaken… såklart! Kvalité tack!

    Oj, oj den fina siffran =)… man grattar!

    Svara
  6. Sofie RW skriver:
    9 september, 2011 kl. 18:25

    Absolut – bra mat är bra investering.

    Men en H-scarf vill jag också ha, och ett H armband, och en Mulberry väska… 🙂

    Svara
  7. Petra skriver:
    9 september, 2011 kl. 16:51

    Underbara bilder!!! Svansjön på operan?! Nu blev jag allt lite avis här borta. 😉

    Svara
  8. Dessi skriver:
    9 september, 2011 kl. 14:50

    Håller med dig! Mjölk är till exempel alldeles för billigt. Vi lägger många tusenlappar på bra mat varje månad och jag har nog aldrig låtit prislappen avgöra vilket sorts kött jag ska köpa. Nu för tiden köper vi närproducerat kött från en köttbutik inne i stan och ett par bitar entrecote kan gå på det tredubbla än vad det kostar på Coop. So be it. Det smakar bättre, det känns bättre!

    Svara
  9. admin skriver:
    9 september, 2011 kl. 09:46

    Anna: japp, fast vad ska man annars spendera det på?

    Em: finfina du!!! (och jag köpte aldrig scarvsén… liiiite för dyrt… haha)

    Svara
  10. em skriver:
    9 september, 2011 kl. 09:12

    Kvalitet! Inte bara kvantitet! Tummen upp!
    Fast hermesscarfen kostade som ett årskort på SATS 😉

    Men jag håller med- det är absurt hur liten del av vår inkomst vi är beredda att lägga på mat! Absurt! Man får vad man betalar för och jag har inget emot att satsa lite stålar på bra föda!

    Sara 3.0 är toppen! Fast det var Sara 2.9 ocå!
    Kram!

    Svara
  11. Anna (orka mera) skriver:
    9 september, 2011 kl. 05:16

    Håller med på alla punkter! Bra mat är verkligen värt att betala extra för! Så ser matkontot ut därefter också 🙂

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA