I år är den heta mattrenden att äta ur skålar. I våra sociala medieflöden kommer vi se alla mattider ätas ur skål; och det är kreativa färgfester som dukas upp. Breakfast bowls, lunch bowls och dinner bowls. Ja, vad det bäst heter på svenska vet jag inte? En lunchskål låter varken lika tydligt eller roligt.
Jag vet att några av er kommer gå all in medan andra tycker att detta är ännu en löjlig trend efter burkhysterin. Jag tillhör den första gruppen; allt som gör mat roligare är bra tycker jag. Och framförallt allt som gör att vi vill äta mer färgrik mat.
Igår gjorde jag en klassisk lunch bowl; i en djup tallrik la jag ruccola, tunt skuren paprika, broccoli, krasse, kikärtor, risnudlar, varmrökt lax, tomat, avokado och kimchi. På avokadon strösslade jag över flingsalt, på laxen sesamfrön och på nudlarna chiliflakes.
Är det inte samma sak som en vanlig sallad, kanske ni undrar. Svaret är att det beror på vad du har i din tallrik. Jag tycker att Sofia har ett bra tips för hur man gör en lyckad bowl; att blanda salt, sött och knaprigt.
Jag gillar att ha lite olika doppings för att blanda smakerna; därav pumpakärnor, sesamfrön och chili!
28 kommentarer
Allt ser godare ut när det är såhär fint upplagt! 🙂 Tycker den här trenden påminner lite om soul bowls http://nurturingkitchen.co.uk.gridhosted.co.uk/wp-content/uploads/2014/06/Fotor0628215139.png
ja men precis!! passande namn; det ska jag ta efter!!
Jag har nog varit omedvetet trendig länge för sallad äter jag alltid ur skål. Fast jag gillar att blanda alltihop, blir dock inte lika fint på bild som din skål 🙂
haha, japp! fast du måste sluta att blanda allt nu!!
Ja det går ju inte, måste hänga med i svängarna. No more blandat!
Nu vet jag inte min kommentar kommer två gånger. Det kanske den gör. Jag gillar den här trenden. Jag har alltid helst ätit ur skål så nu ska jag bara inspireras av andra för att få till den perfekta matkombon också.
härligt!!
Ja jag har sett dessa skålar överallt plötsligt. Inget nytt i min värld. Jag har alltid tyckt bäst om att äta ur djup tallrik. Detta blir kul! Ska inspireras av andra och se vad de lägger i sina skålar.
Haha, det var alltså du som var orsaken till att min statistik löpte amok! Tack så himla mycket för länken fina du! 🙂
🙂
Så passande att jag har en perfelkt bowl då 🙂 Såg för övrigt riktigt gott ut!
🙂
Hmmm…jag tänker vara bakåtsträvande och fortsätta med burken – så himla osmidigt att smyga ned en skål i handväskan om man inte hinner äta upp all frukost innan man ska åka på morgonen ;D Men skål får ändå tummen upp, och att inte blanda allt får tummen upp!
hahahahahaha!!!
Gillar ditt sätt att inte blanda runt allt, jag gillar saker som jag får se ligga separat och äta sak för sak, är lite knäpp som inte gillar att blanda oavsett vad det är. Så
Känner jag för första gången att jag är lite “inne” som har massor av skålar och hellre äter på djuptallrik!
ja, det är nog vad som skiljer en klassisk sallad från en bowl! att det ligger var och för sig. 😀
En bra trend, för jag äter nästan bara ur skålar 😀
funderade på om jag skulle köpa någon snygg skål men, det syns ju inte om den är snygg eller inte (med mönster och så) – för det ligger ju fullt med mat på.
Åh, vad gott det såg ut!! Mums!
mycket gott var det.
Jag tillhör helt klart också första kategorin. Mat ska ätas vacker och gärna med variation. Kommer nog bli en hel del bowls hos mig! Din såg väldigt god ut. 🙂
bowls är kul! 😀
Underbar trend! Tänker att det också känns asiatiskt. Min favoritkorean serverar till exempel alltid mat i skål och blandar just surt, salt, starkt och sött.
ja men precis; jag tänkte faktiskt på det när jag stod i köket!!
Amen på att anamma mattrender! Jag älskar att lägga ner tid på att maten ska se aptitlig ut, jag är verkligen en sån som äter med ögonen 🙂
jag med!
Skulle gärna äta det där varje dag! Ser ljuvligt ut!
haha jag meeed!! helt såld på mat i skål nu!!