Kom med på min helg vettja. Jag tänkte att den skulle vara rätt lagom och lugn men den blev ändå rätt mycket. Särskilt igår kväll, då det var söndag, och klockan var precis efter midnatt och jag stod och PLANTERADE WILD STRAWBERRIES med västanvinden som ven runt knuten. Nej men hallå. Ja jag ska berätta allt. Men först var det fredag.
Vi jobbar mycket, min kille och jag. Han jobbar i Norge med fast rullande schema så att han är borta 2 veckor och hemma 4. Vissa är lediga de där 4 veckorna på hemmaplan, men inte Danny. När han är hemma kör han VVS-jobb och eftersom aaaaaalla ska flytta in i sina nya hus och lägenheter precis till jul och har bjudit hela släkten och drömmer om första julen i huset, så jobbas det kväll och natt och helg så att alla får ont i magen.
Jag har inte lika mycket stress inför jul, faktiskt ingen alls om jag ska vara ärlig, så min fredagseftermiddag blev sådär som mina fredagar varit den senaste tiden. Jag har några möten på Teams och några på plats, och så hinner jag med att sätta mig på Åre Kafferosteri ett tag med en kaffe och min kalender och liksom stänga veckan. Sedan åkte jag förbi både Krus och Undersåkers chark och råvaror inför helgfrukosten.
När Danny kom hem blev det pizza och vin; en av våra bättre från Mahi. Vi testade pizzadegen med surdeg från POP, den får 3 av 5. Toppings blev grönkål, chévre och pinjenötter. Sedan låg jag i soffan och läste Halva Malmö består av killar som har dumpat mig.
Och så blev det lördag och jag vaknade till dagsljus och hade några ambitioner för dagen men som det inte blev något av. Vi körde till exempel inte upp skotrarna från carporten till gårdsplanen. Danny låg och slumrade medan jag gjorde ingenting, och jag var dessutom bra på det. Frukosten kan ha stått framme till lunch.
Jag fick förresten en överraskningsjulklapp till frukost. Visade sig att det skulle komma en till mitt i natten mot måndag. Det var en parfym i paketet. Libre, från YSL. En favorit från tidigare!
Det var -25 grader ute och så otroligt vackert. Gick en promenad och tog cirka hundra bilder och här är av dem.
Men tiden gick snabbt och snart nog skulle ju vi iväg. Planen var att träffa Åregården för firarvin klockan 15 och jag tog fram paljettkavajen från garderoben. Använde min ringlight som makeup-ljus och höll på. Fick smink på linnet dessutom jaja. Vill tipsa om Brow Glue från Make by Mekka. Kostar 40 kr.
Vi var bara en kvart sena till Åregården. Deras lobby är mycket bra för ett glas vin med vänner. Ett annat ställe som är otippat sådär när kvällen är lite för tidig för middag är Boqueria. Där finns bra viner. Jag drack alkoholfri drink som var god, även om drinkar överlag inte är min grej. För sött. Socker ger mig huvudvärk. Är det gammeln?
Strax efter kl 17 hoppade vi in i bilen, igen, och körde mot ny destination. Storlien! Närmre bestämt Flammas Skafferi. Det här är Lena Flatens restaurang och hon är en stor profil inom mathantverk. Kul grej apropå Lena och Storlien är att det nu byggs upp för en butik med mathantverk där också. Hurra för det!
Vi serverades en femrätters meny, med många mindre rätter inom varje rätt. Lena fokuserar på relationsmat, så varje liten råvara kommer från en människa och ingen stor fabrik. Älskar det tänket, som ju hör ihop med att jag vill köpa mat från människor. Det är därför jag köper mitt bröd från Krus eller Majas eller min ost från Almnäs bruk (finns hos Undersåkers!), bland annat. Och och och: Klemmings Ostron!!!! Om du funderar på ostron till nyår.
Vi fick inte ostron på Flamman, men däremot annat gott. Kan inte säga alls vad vi åt förutom att det var riktigt bra och härliga smaker med mycket svorskt. Älskade sillen med inlagd majrova och betor!
Restaurangen är förresten typ mitt i köket, jag älskar det. Mitt bland bord och allt så finns massa burkar med torkade grejer och inlagt och allt vad det är.
Vi var hemma till midnatt och skyndade oss i säng för dagen efter hade jag sagt till Danny att han var tvungen att åka tidigt. Jag skulle nämligen ha fokustid mellan 9 och 12 för då var jag med på ett årsavslutsretreat för 2022 och lite nystart för 2023. Vi körde via Zoom och jag hade ljusen tända och kaffekoppen påfylld och skrev 20 sidor i min skrivbok. Fick absolut skavsår.
Men wow alltså jag kan inte nog beskriva kraften i detta. Vi inledde och avslutade med meditation och däremellan fick vi svara på massa reflektionsfrågor och skriva ner våra tankar och det som dök upp inom oss. Det var verkligen en RESA som hände där inom tre timmars tid. Och det känns verkligen som att jag går in i 2023 med klarhet. Nu vet jag mina spelregler; nu ska jag bara spela spelet.
Att bli ledd sådär är fantastiskt, och en fin påminnelse om den känsla som uppstår hos våra deltagare när jag och Therése guidar andra i Seasons of You. Här kan du anmäla dig förresten!
Jag vill sätta mina egna principer för 2023. Det ska jag skapa, tillsammans med en vision board. Och sedan göra, göra, göra!!
Efter retreatet spelade jag in lite Bortom Ekorrhjulet-pod och avsnittet borde ligga ute nu. Sök på Spotify! Och sedan skulle jag hämta en julskinka i Mattmar som är ungefär 30-40 minuter bort. Jag tog en långpromenad med Hazelwing också, och lyssnade på Kvartals Veckopanelen, och vi mötte massa (okej tre) islandshästar längs vägen och det var så fint. Älskar islandshästar med rimfrost i pälsen.
När jag kom hem, via upphämtning av paket på ICA, så förstod jag inte var dagen tog vägen? Jag lade mig på sängen för att göra stories och så blev klockan 18 och jag skjutsade min kille på julbord. Tog en timma. Helt sjukt. Tänker liksom att allt är nästgårds men det är det inte.
Klockan 22 hämtade jag honom igen och man kan ju tänka att dagen liksom skulle vara slut då men då överraskade han mig med en julklapp och därför kom det sig att jag stod i hallen och odlade wild strawberries vid midnatt medan han fixade julskinka i sous vide.
Men vi börjar med odlingen va? Jag har alltså fått en hel odlingsgrej från Click & Grow med lampor och grejer och frön och allt och det var så sinnessjukt smart förpackat och förklarat alltsammans att vi båda blev kära i emballaget.
Eftersom ingenting är krångligt så gjorde vi allt på en gång och nu väntar jag på att både blommor och ätbart ska börja få liv. Mycket festligt! Lamporna sköter sig själva automatiskt och vattnet håller i flera veckor. Mitt jobb är att skörda.
Vi ställde hyllan i vår hall som liksom är ett rum med ingenting eftersom det är dörrar överallt. Mitt bland ingenting är ett fult rör och nu får röret leva sida vid sida med något som grönskar och ger liv. Hela tanken med huset är tech möter cool industrikänsla möter hus från 30-talet som byggdes enligt man-tager-vad-man-haver-principen. Om det inte kan döljas så gör det coolt istället. Jag har omfamnat det (det är en pågående process).
Ovan till vänster är julskinkan förresten. Den har stått på hela natten och står på just nu. Och till höger är klockan 01 och Hazelwing hjälper Danny att öppna en tidig julklapp som jag gett till Danny. Tydligen var den lite för stor för att få plats i det mycket begränsade bagaget som han reser ut med till jobbet i veckan.
Och sedan somnade vi i väntan på måndag medan västan fortsatte leva rövare där ute.
1 kommentar