Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Halsa
  • Mat & recept

Laxburgare med magisk lime- och basilikamayo

  • 26 januari, 2016
  • 18 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
1

Burgare alltså. Finns det något godare? Eller jo, allt beror ju på såklart. Framförallt beror det på burgaren.

Häromdagen gjorde jag en burgare utöver det vanliga. De klassiska tillbehören; såsom tunna ringar av rödlök och skivad tomat, smakade precis som på vilken annan schysst burgare som helst. Men lime- och basilikamayon var något alldeles extra och passade perfekt med den här laxburgaren. Och den var dessutom riktigt enkel att blanda ihop.

Men vi tar det från början: det här är ett inlägg jag gör tillsammans med Cervera som just nu har en kampanj som heter Kickstart. Förra veckan gjorde jag en färgsprakande blueberry bowl (hurra för svenska superbär!) – och idag tänkte jag som sagt bygga en grym burgare.

När jag gjorde min blueberry bowl använde jag en Oster Versa blender från Cervera – och den här gången använde jag en stekpanna från Anders Petter ur Cerveras sortiment. Matlagning blir roligare (för att inte tala om enklare) med bra grejer och då är en bra stekpanna, en bra blender och framförallt riktigt bra knivar det som jag tycker är viktigast i köket. Sedan är det såklart kul att ha en sådan här rolig grej som min bloggkollega Anja använde för att göra “zoodles” – för att hålla matinspirationen på topp.

Nu kan du vinna just smarta saker till köket: kika in här och var med och tävla hos Cervera! Första pris är ett riktigt dunderpris: Electrolux Power blender Master Piece, Spirelli spagettislicer från Gefu, Kyocera Mandolin och en belagd stekpanna 28 cm Stenfors från Anders Petter (värde 4396 kr). Andra pris är en Electrolux Råsaftcentrifug och tredje pris är en belagd stekpanna 28 cm Stenfors från Anders Petter – samma som jag använde för burgarna.

För att tävla skall du lägga upp en bild på din favoritsmoothie på Instagram med hashtaggen #kickstartcervera. Tävlingen pågår fram till den 21 februari – gå in och kolla här för all information!

Men åter till min burgare. Visst ser den god ut:

laxburgare

Det är första gången jag gör burgare på lax – men inte den sista. Det är så enkelt och så gott! Till den här burgaren bakade jag dessutom glutenfritt bröd; ett recept som jag hittade hos Anja.

För själva laxburgarna använde jag frysta laxfiléer i portionsformat. När de tinat lade jag dem i en blender tillsammans med 1 ägg och basilika. Basilika var det genomgående temat på den här burgaren!

laxburgare

Jag drog några varv med pepparkvarnen och strösslade salt över laxfärsen innan jag formade den till två runda biffar och lade dem i stekpannan.

Anders Petter stekpanna Cervera Anders Petter stekpanna Cervera Anders Petter stekpanna Cervera

Medan laxen stektes i pannan rörde jag ihop mayon. Det är nu du ska läsa extra noggrant för det här var så himla gott.

För lime- och basilikamayon behöver du: majonnäs, basilika, lime, vitlök samt salt och peppar.

Hur mycket majonnäs du behöver är ingen exakt vetenskap utan beror på tycke och smak, men sikta mot att blanda ihop drygt 0.5 dl majonnäs, en halv pressad lime, en liten klyfta pressad vitlök och några basilikablad som du finhackar och rör ner i mayon.

När jag bygger burgare börjar jag alltid med ett salladsblad på brödet och sedan två tomatskivor. Sedan laxen, skivad rödlök, mayo, lite fler basilikablad och till sist den andra halvan av brödet.

laxburgare cervera kickstart tävling

Jag kan tänka mig att avokado hade varit riktigt gott på den här laxburgaren också! Hur mycket grejer man vill ha med i sitt burgarbygge beror lite på vilken svårighetsgrad man önskar när man äter den. Packa in burgaren i smörgåspapper för praktisk ätning – eller ät med kniv och gaffel.

Ska du servera riktigt höga burgare kan det vara en bra idé att sticka en grillpinne genom hela burgaren så håller den formen ända fram till första tuggan.

laxburgarelaxburgare cervera

Detta inlägg är i samarbete med Cervera. Alla åsikter är mina egna.

Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Relaterade ämnen
  • Anders Petter stekpanna
  • basilikamayo
  • Cervera kickstart
  • hälsoblogg
  • laxburgare
  • limemayo
  • matblogg
  • recept på laxburgare
  • träningsglädje
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Halsa
  • Styrketräning

Styrketräning med skidor

  • 25 januari, 2016
Läs mer
Nästa artikel
  • Halsa
  • Skidåkning

Skejtskidåkning på krispig manchester

  • 26 januari, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
18 kommentarer
  1. Anna Jansson skriver:
    27 januari, 2016 kl. 06:50

    Mums!! Det ser ju supergott ut!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      27 januari, 2016 kl. 09:07

      ja 🙂 sugen på denna ikväll igen!

      Svara
  2. Mari skriver:
    26 januari, 2016 kl. 20:03

    Men vilken drömburgare 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 20:35

      eller hur! smarrig som bara den!

      Svara
  3. Frida skriver:
    26 januari, 2016 kl. 18:59

    WOW! Såg supergott ut!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 19:44

      den där mayon är magisk!

      Svara
  4. Anja skriver:
    26 januari, 2016 kl. 16:39

    Alltså JAG SMÄLLER AV så gott det ser ut! Tack för inspon, nu blir det laxburgare till middag i veckan! Kul att du testade brödreceptet 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 18:19

      Ja prova! Brödet var supergott! 🙂

      Svara
  5. Cindy skriver:
    26 januari, 2016 kl. 15:55

    Åh låter otroligt smaskigt! Jag som älskar både lax och burgare kan på förhand känna att detta är helt i min smak. Tack för fin fin inspo

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 16:20

      Ja, testa och berätta vad du tycker! Hoppas familjen mår bra!! 🙂

      Svara
  6. Charlotta Sofia springer o trimmar skriver:
    26 januari, 2016 kl. 14:34

    Läser ikapp lite efter en vecka i Dalarna och måste bara säja: Herregud, din blogg är en sån bildfest nu! Det var den innan också men fast en knappt trodde det var möjligt, så är det ÄNNU bättre nu. Fick på riktigt lov att dra efter andan när jag såg bilderna från din skidtur. Helt galet vackert! Du är tokigt duktig:)

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 15:12

      men TACK Charlotta, jag blir så himla himla glad när jag läser din kommentar!!

      Svara
  7. Jessica Sundberg skriver:
    26 januari, 2016 kl. 13:03

    Ser fantastiskt ut! Kram!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 13:38

      tack – och kram tillbaks!

      Svara
  8. Alexandra - starkochglad skriver:
    26 januari, 2016 kl. 11:56

    Jädrans vilka vackra bilder, Sara! Och den där mayon lät verkligen magisk 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 12:04

      ja den var GOD!!

      Svara
  9. Alexandra skriver:
    26 januari, 2016 kl. 11:28

    Det där lät ju supergott! Ska definitivt testas! 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 12:04

      ja, det måste du verkligen göra!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA