Jag gillar korv. Så länge jag inte tänker på vad som är i den. Det snackas mycket om att det inte innehåller så mycket kött i falukorv men tanken har nog aldrig varit att till exempel falukorv ska vara köttmaxad. Då hade det inte smakat såsom den ursprungligen var tänkt att smaka – även om vissa av dagens falukorvar inte heller smakar så.
Men det var inte falukorv jag skulle skriva om. Medan de flesta kollar kötthalten i charkdiskarna så kollar jag kolhydraterna – trots de käftsmällar som delas ut . Det finns faktiskt en hel del korvar som “bara” har 2 gram kolhydrater per 100 gram. Kika på chorizon nästa gång du är i affären. Det lönar sig att jämföra utbudet. Det skiljer sig ganska mycket men här kan man verkligen komma ner i kolhydrater. Om man vill äta korv, det vill säga.
2 kommentarer
Det är väl egentligen potatismjölet och liknande som ger korven kolhydrater? Mer köttmängd -> mindre av annat utfyllnadstjafs = mindre kolhydrater eftersom kött inte innehåller kolhydrater. Så man kan nog säga att kötthalt och kolhydratsmängd hänger ihop 🙂
Jag bruka köra Ugglarps Cabanoss har < 0,5 kolh. (ger supergod smak i grytor t.ex). Även Böklunders olika Bratwurst är goda med närapå 0 kolh.!!!