Ni var några som ville ha receptet på auberginelasagnen och nog finns där ett recept någonstans, men för egen del brukar jag faktiskt höfta.
Denna gång testade jag att göra såsen på creme fraiche med smak av tomat och basilika + tomatpuré + vanlig creme fraiche + hackad basilika. Totalt mängd sås blev typ 1.5 burk creme fraiche. Man kan också göra såsen på enbart tomatpuré/krossad tomat men det tycker jag är lite trist.
I en form varvar jag creme fraichesås med 1 skivad aubergine (typ 0.5-1 cm tjocka), stekt köttfärs (jag stekte 400 gram tillsammans med 1 gul lök också) och skivad mozzarella ost (jag använder mig av 1 förpackning). Sedan stoppar jag in den i en varmluftsugn på typ 220 grader i en 20-25 minuter, tills osten högst upp fått snygg färg.
Igår åt jag och mamma hälften av lasagnen så den kunde räckt till 4 personer då. Men då hade vi grundat med lite baconinlindad sparris och snacks i form av cashewnötter med havssalt så vi orkade inte äta så mycket…
5 kommentarer
Jag tänkte också invända med ett moussaka-inlägg men vad fasen. Spela stor roll 🙂 Själv brukar jag göra lasagne med både lasagneplattor och aubergine, sen varvar jag i köttfärs, krossade tomater, mozarella, basilika och parmesanost. Salt och svartpeppar. Supergott! 🙂
Det ser gott ut. Jag blir sugen på att göra något likande med vegfärs.
Annsi: gör du det
Petra: inte enligt originalreceptet för detta.
“Lasagne” på auberginer heter ju moussaka? Jag brukar salta en massa på aubergineskivorna, låta ligga och dra en stund och sedan torka bort allt salt. Saltet drar ur vätska och auberginerna blir fastare.
Ser supergott ut. Jag som undrade vad jag skulle hitta på med auberginen i kylen. Måste testas under helgen. Tackelitack