Kung Markatta har tagit fram en pasta utan gluten som är gjord på röda linser istället. Jag har ätit rätt många varianter av pasta som är gjord på bönor och linser och tycker att de är goda om man också anstränger sig lite med tillbehören. Vanlig pasta kräver inte så mycket – men bönpasta och linspasta kräver desto mer. Det behöver inte nödvändigtvis vara svårare tillbehör, men de måste vara lite kraftigare.
Som den här gången då jag lagade bönpasta med citron, sparris och halloumi
Eller den här gången då jag åt svart pasta med ruccola pesto
Ikväll kokade jag röd linspasta med umamibuljong som också kom från Kung Markatta. Båda produkterna har jag fått i ett pressutskick från dem. I en stekpanna bredvid stekte jag halloumi från Skärvångens mejeri.
När pastan var klar hällde jag av vattnet och ringlade över olivolja, strösslade en nypa flingsalt över och klippte över rikligt med bladpersilja. Det blev en härlig smakkombination med den krispigt stekta halloumin.
2 kommentarer
Det där såg ut som Anna-mat! Förutom persiljan. Kan liksom inte lära mig den. Men det andra! Halloumi, linspasta och umami kan ju inte bli annat än smarrigt!
tycker bladpersilja är rätt så gott faktiskt