Balsamicorostade jordgubbar – jag slår vad om att du inte provat det men att du blir lite nyfiken. Hur smakar det? Kan det verkligen bli gott? Kanske är det två av frågorna som dyker upp i ditt huvud och jag kan intyga att det blir alldeles fantastiskt. Receptet kommer från Made by Mary som precis gett ut kokboken Made by Marys gröna frukost.
Det är Maria Bååth som står bakom bloggen Made by Mary och vars kokbok jag förhandsbeställde för länge sedan. Det är för övrigt samma Maria som satt i den panel som jag ledde under bloggbranschkonferensen BB Con i maj.
För en tid sedan landade Made by Marys gröna frukost i min brevlåda och när jag bläddrade genom kokboken – som handlar om frukostar – så fastnade jag genast vid receptet på jordgubbar som lät väldigt spännande.
Jordgubbar, några matskedar kokossocker och en skvätt balsamvinäger. Det är allt som behövs. Plus en ugn då – för de ska rostas i cirka 30 minuter så att balsamicon bubblar och tjocknar och jordgubbarna vätskas ur.
Jag rostade jordgubbarna igår kväll och åt till min chiapudding imorse. Så sjukt gott blev det! Smaken är mustig, krämig och härlig. Sött men ändå lite mörkt. Ett jättetips med andra ord; både detta recept och Marias kokbok!
Apropå frukost och kokböcker så vill jag tipsa om detta goda recept på bröd som blir klart på ca 3 minuter! Det kommer från min bloggkollega Anja Forsnors kokbok som du hittar här!
Morgonens frukostskål är för övrigt champagneglas från Karl Lagerfeld för Orrefors som jag köpte i Kosta förra sommaren. Det dröjde ett helt år innan de fick göra premiär!
10 kommentarer
Vad gott det ser ut! Jag har också fått hem hennes bok och ser fram emot att testa en massa av de härliga recepten!
supergott! nästa gång ska jag göra hennes crumble!
Vilken underbar bok och dem där kombon, ja…helt klart värt att testas =)
verkligen!! mkt bra frukostbok!!
Det där låter ju alldeles underbart gott! Vad hade du gjort för chiapudding till?
vita chiafrön – med vaniljsojamjölk
mums, jag måste testa! Jag har också, äntligen, fått hem min bok. Har provat frukostglassen, underbart!
åh, måste göra den med. och crumblen!!
Det lät oerhört spännande och gott skulle jag säga. Jag äter jordgubbar i de flesta former; helst frukost, lunch och middag 🙂 Made by Marys recept generellt är ju också helt juvliga och vackra. Så får testa helt enkelt 🙂
jag håller med dig; bäst att äta så mycket jordgubbar man kan medan de finns!!