Jag älskar rabarber och brukar mest göra rabarberkräm av stjälkarna som tacksamt växer och växer och aldrig tar slut. Igår gjorde jag annorlunda och rörde ihop en rabarberkompott.
Jag höftade ihop min kompott på rabarber och grovhackade några stjälkar och lade dem i en kastrull med en blandning av kokossocker och lite vanligt socker och lite pressad citron och mycket kanel – och så fick det koka ihop ett tag.
Rabarberkompott passar utmärkt i syrlig filmjölk eller så som jag åt den imorse till frukost: på chiapudding tillsammans med årets första svenska jordgubbar!
8 kommentarer
healthy and good looking, no doubt, always we could choose fruits…
http://fragrancenerd.com/
🙂
Älskar kombon rabarber och jordgubb! Klassiker på dotterns födelsedagstårta! Tänk den som ändå fick fylla år i juni….
ja så himla gott!! du får skjuta fram din tårta till typ nu?
looks so delicious!! 🙂
Thank you Camille!
Vilken drömtallrik. Ser ljuvligt ut 🙂
är det sommar så är det sommar 🙂