Jag har aldrig förstått det här med att vegetarisk mat på något sätt ska vara svårt att laga. Jag kan faktiskt inte tänka mig något enklare. Häromdagen letade jag lite i skafferiet när jag skulle fixa lunch och snodde ihop en snabb pasta med vitlöksfräst spenat sådär lite på en höft. Gott och enkelt. Och sa jag snabbt?
Jo men såhär:
> Koka pasta i en kastrull.
> Fräs spenat med vitlök i en stekpanna, eventuellt med lite smör.
> Riv parmesan.
> När pastan är klar, häll i lite frysta ärtor som får snabbtina i det varma vattnet.
> Sila bort pastavattnet och häll den vitlöksfrästa spenaten i pastakastrullen. Strössla över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
> Lägg upp på tallrik och toppa med parmesan.
Jo men jag sa ju det: enkelt! Och gott!
Vill du ha fler tips på vegetarisk mat? Kolla här:
> Citronglaserad palsternacka med rostade hasselnötter
> Riktigt god sallad med belugalinser
> Himla enkel – och riktigt god – linsgryta
> Ljummen sallad med jordärtskocka
6 kommentarer
Gott, och jag håller självklart med dig! Vego är enkelt 😀
Perfwkt tajming. Kom på att jag lovat vegmåndag idag, det blev ett klick bort och röda linsgrytan, enkelt och gott!
Ser ju riktigt gott ut också. Bra tips!
Lät riktigt gott! Jag tror att de flesta tycker det är krångligt för att om man ska få i tillräckligt med protein måste man tänka efter lite extra, mer än vad man vanligtvis gör om man lagar med kött. Och känslan av att det fattas något om man inte lagar med kött, det tror jag också många kan känna. Egentligen behöver det ju inte vara så svårt, men det är nog där det tar emot… Parmesan & spenat, kan vara det bästa! 😀
Mmm.. det verkade gott! 🙂
Nä, jag förstår inte heller varför många tycker att vegetariskt verkar vara så krångligt? Jag tror att det kanske inte riktigt gått fram att det bara kan vara vanlig mat och inte långkokande böngrytor -Jag menar, är en lagd åt det hållet så finns det ju både vego falukorv och köttbullar i varje affär nästan.
Mums! Det där ska jag testa till lunchen imorgon 🙂