Något jag lägger en hel del pengar på är mat. Jag gillar att äta både gott och bra och tycker om att prova nytt och experimentera i köket. Men det finns ändå några klassiker som serveras på min middagstallrik; som lax som får bakas på samma plåt som rotfrukter och grönsaker med flingsalt och svartpeppar som enda krydda.
Till frukost äter jag fortfarande gärna chiapudding (en sådan här dröm till chiafrukost kan jag ta varje dag tack!) och just nu gör jag helst mitt morgonkaffe med skummad baristamjölk från Oatly.
Häromdagen gjorde jag en mustig köttfärssås med kantareller; den köttfärssåsen har jag tänkt på ända sedan jag blev bjuden på middag en kväll i Borås tidigt i augusti.
Här är lite annat som jag ätit hittills den här veckan:
Frukost på burk: jag proppade botten full med jordgubbar, hällde på kefir och toppade med müsli. Till det drack jag bryggkaffe; de nymalda bönorna doftar ljuligt om morgonen!
Min middag en kväll; smörstekta kantareller med västerbottenost på nybakat surdegsbröd.
Rödbetor och sötpotatis bakades i ugn och jag åt fetaost till och drack ett glas mustigt rödvin. Höstigt så det förslår!
Den här frukosten åt jag imorse; chiapudding med mixad mango och banan och granola på toppen med lite ringlad honung över. I kaffekoppen en dubbla nespressopoddar och vamrskummad baristahavremjölk.
Jag kan verkligen längta efter viss mat ibland! Just nu är jag definitivt inne på kantarellspåret och ibland blir det blandad kompott till middag med sådant som jag är sugen på just nu; smörstekta kantareller, halloumi, sötpotatis och en fräsch grönsallad. Men jag vill också laga mat med pumpa och göra hamburgare på högrevsfärs med talleggio och en massa annat gott. Till efterrätt vill jag äta blåbärspaj. Och till frukost ska jag nog göra mig en sådan här macka.
Vad äter du till middag ikväll? Och till frukost imorgon? Jag gissar på att det är stor chans att du äter gröt?
32 kommentarer
Jag har också varit inne i en sådan där matsvacka, det är så tråkigt att laga mat när man bor själv tycker jag. Storkok brukar vara lösningen på det. Nu har jag varit i USA i sex veckor och ätit mycket mat ute. Men när jag kommer hem igen ska jag göra chili con carne, linssoppa och fiskgryta med saffran. Det längtar jag efter! Och så gröt till frukost nu när hösten har kommit, med ägg och zucchini i. Idag blir det nog mest smoothie och frukt dock, och så glass. Har åkt på en rejäl förkylning och kall mat brukar vara det som lockar när febern är på besök.
Älskar också sådana här inlägg:)
Vet du vad jag gjorde idag Sara?! Nu vid lunchtid köpte jag mig en hel krabba i fiskbilen. Åt den med hovmästarsås. Bara sådär, rätt upp och ner. Ibland måste man lyxa till det i vardagen. Det är du bra på Sara 🙂
Det gjorde du rätt i Lisa, låter himla härligt!!!
Jag har en matsvacka – är så in i bombens trött på att både laga och äta mat just nu, blir sådan ibland. Högst okonstruktivt. I går blev ickeinspirationen att fixa käk löst av en god vän som styrde upp rårakor och stekt fläsk tillagad på muurikka med utsikt över Vättern. En vanlig sketen onsdag blev så himla mat-bra när fyra vänner eldade och åt mat ute. Idag ska jag nog gå och hämta ett gäng kantareller på lunchen och styra upp en sån där köttfärsås – tack för inspon!
Ibland har jag också det Elna. Då äter jag risgrynsgröt… men det låter sjukt mysigt det ni styrde upp. 🙂
Frukost blev chiapudding med färska blåbär, kiwi, banan, pumpafrön och solrosfrön. Så gott! Kaffe till det är ju självklart, annars funkar inte jag 🙂
Älskar matinlägg! Blev sugen på köttfärs med kantareller – kanske får bli det ikväll.
Älsk på chiapudding!!!
Men mums. Får man komma på middag eller;)
Min favvofrukost just nu är kokoskvarg med hallon och röda vinbär, hasselnötter, pumpakärnor och kokosflingor på toppen.
Till det blir det presskaffe.
Är en periodare så nästa vecka kan det vara nåt annat som gäller:)
När tid finns gör jag gärna äggröra och lyxar till det med Frejas goda fröbröd.
Middag: som småbarnsförälder är det verkligen lite trixigt att få till något som passar alla magar.
Men det bästa brukar vara att göra biffar, kyckling eller liknande sedan kan barnen äta pasta som dem älskar och jag kan lasta på med sallad, avokado, halloumi till.
Favoritmiddagem just nu för egen del är dock asiatisk biffsallad- å så gott!!!!
Trevlig torsdag!
Men åh, den kvargkombon lät god!! Och åh, asiatisk sallad – mums på det med! Blev sugen på att göra asiatiska vårrullar nu! Med het jordnötssås… 🙂
Hmmm, det där med ordentlig och näringsriktig mat har det blivit lite sådär med senaste tiden. Ibland orkar jag bara inte fixa något vettigt, men jag vill ju inte heller äta skräp, för jag är såklart kräsen också. 🙂 Men hösten brukar vara bra vad gäller att skapa nya rutiner. Så får det bli!
alla har sina matdippar då allt är tråkigt. men nu vänder det!
Vi åt en mustig köttfärssås med egenplockade kantareller och hemgjord pasta. Så gott! Hemodlade tomater och salladsblad samt köpte gurka (eko så klart!). Alldeles för mkt jobb för våra onsdagar egentligen men idag passade det.
Till frukost blir det ett kokt ägg på lingongrova och en kopp té. Jag har svårt att äta frukost på vardagsmorgnar men det här går alltid ner. Kunde varit en tallrik gröt också för det går också ner men just nu är det lingongrova.
åh så gott det låter!!!
Åh, nu blev jag nästan hungrig fast jag är mätt.
Kvällsmaten blev grovt bröd med kokt ägg och egenodlade tomater..
Imorgon blir det gröt med russin och nötter samt mjölk och banan eller blåbärssylt.. Det blir det varje dag för min del utom på helgen då det blir färska frallor från bagaren runt hörnet.
gröten leder bland kommentarerna!!! färska frallor – härligt!! bra helgvana tycker jag!
Åt SAS plus matlåda till kvällsmat, riktigt fäscht måste jag säga (hade event på jobbet så det var menyn). Frulle imorgon bli ngt lätt. Yoghurt och kiwi kanske. Eller smoothie. Får se!
smoothie var länge sen, måste mixa ihop en sådan snart nog!
åååå vilket jobbigt inlägg, det bara vattnas i munnen 🙂 Du verkar ha typ samma matsmak som jag. Hade lätt kunnat äta allt du beskriver! Själv blev det inte så flashigt idag då jag glömde plocka fram laxen ur frysen… Rester fick det bli i form av en indisk kikärtsgryta.
Och frukosten ja…. Gröt i 12 fall av 10 🙂
du är grötmänniskan nummer ett anna!!
Ååå, vilka läckra bilder! Har ett sådant spartanskt kök nuförtiden så en gång i veckan gör jag ett storkok. idag blev det ris och köttfärsås – 3dje dagen irad. imorgon, ja kall gröt! gör ett storkok där också, hehe. till helgen ska jag unna mig en sådan lax du skriver om. Mumma för en godmatssvältfödd norgesvensk! 😉
Ikväll blev det äggröra och en sallad på tomat, lök och fetaost toppad med lite balsamvinäger. Frukosten är så förutsägbar som gröt på vardagarna. 😉 Godast blir den med kanel och gojibär i. 🙂
Haha – visste att gröt var poppis! Äggröra är gott med! 🙂
Ikväll efter mitt träningspass blev det en pastasås med lax, spagetti och rivna morötter….o jag åt som en häst haha
Jag är inne på yoghurt på morgonen nu. Med Hemgjord granola, hackad banan och äpple 🙂
Mums, det påminner mig om att jag måste göra egen granola. Det är ju kul – och gott!
hehe när jag såg rubriken så ba “YES! ett inlägg i min smak” 😉 Mat är verkligen något jag inte snålar med, det ska vara gött och bra!
haha! vad är godaste maten då? 😀
Middag: Omelett med lök och bacon i med ost på toppen + gott bröd och sallad. Vanlijglass med nougatsås till efterrätt…
Frukost: Garanterat havregrynsgröt med kokosolja och krusbärssylt + havremjölk
visste du skulle skriva gröt!!! 😀
Till middag idag blev det “pizzakassler” som barnen kallar det, ugnsgratinerad kassler med mustig tomatsås och ost på toppen. Familjens snabbmat när tiden inte räcker till riktigt. Tomatsås är perfekt att göra storkok och frysa in till dessa tillfällen. Kokt blomkål till.
Frukosten imorgon blir frökex med ost och skinka och en kopp kaffe innan träning.
Tack för inspiration, i övermorgon blir det chaipudding med hallon 🙂
Låter gott med pizzakassler!! 😀
Fil! Till frukost alltså. Eller, jag hade nog kunnat äta det varje måltid också. Middag ikväll blir rester från igår, torsk med citronsås och kokt potatis.
Fil som i bara fil? Eller med något på?