Matthias Dahlgren kan slå sig i väggen. Tom Sjöstedt också. Och typ alla Årets Kockar och alla Mat-Tinor. Jag har precis överträffat mig själv och det var inte särskilt svårt. De enklaste knepen är ibland de bästa. Extravaganta kryddor är snudd på överskattat. Vad pratar jag om? Fetaostfyllda köttfärsknyten med brysselkål och palsternackspuré såklart. Fruktansvärt gott (inte helt lågkolhydratsenligt dock). Förvånansvärt enkelt!
Inget särskilt recept behövs. Jag “rullade” en köttfärsbiff (fast rundare) kring en bit fetaost och stoppade i ugnen. Samtidigt kokade jag brysselkål och palsternacka. Brysselkålen la jag på en tallrik när de var klara, palsternackan mixade jag tillsammans med lite smör, salt och svartpeppar till en krämig puré. Och så var det klart. Så jäkla enkelt. Så jäkla gott. Fast synd på bilden. Den är varken särskilt bra eller inbjudande.
Gårdagens middag intogs i soffan tillsammans med ett glas malbec och sällskap i form av TV och Grabb via sms.
4 kommentarer
Palsternacka är verkligen ren lyxmat, trots att det är en urbillig gammal “binnagrönsak” här i Sverige. Så najs! 🙂
Det där såg faktiskt otroligt gott ut =)
Lollis
Åhh vad det ser mysigt ut, nu blev jag helt obefogat sugen på rödvin…
Minus köttet så låter det sjukt gott! 🙂