Igår bakade jag Oopsies för första gången. Det är ett slags bröd på ägg och philadelphiaost. Men man kan göra det till allt man vill egentligen. Allt från hamburgerbröd och wrapbröd till dessert och pizzabotten, men grunden är alltid densamma – ägg och philadelphia.
När jag premiärbakade mina Oopsies gjorde jag dem extrembasic. Men jag kan tänka mig att lägga till lite lagrad ost och soltorkade tomater, eller bär så att de passar till efterätt.
Vill man ha dem helt basic så vispar man vitan från 3 ägg riktigt hårt. I en annan bunke så vispar man de 3 äggulorna med 100g philadelphiaost. Blanda sedan försiktigt i ostöran i äggvitan (rör ej). Klicka ut till 6 Oopsies på plåt och stoppa in i ugnen i 25 min i 150 graders värme. Voilá! (Varje Oopsie ger 85 kcal, 77% fett, 21% protein och 2% kolhydrater)
Jag åt min första Oopsie till lax, keso och tomat- och fetaostsallad. Smakade rätt gott, men lite annorlunda. Lite som en matmarräng typ. Fast ändå lite smaklös. Nästa gång ska jag blanda i nåt skoj!
7 kommentarer
hihi…nu ligger du lite efter sara..oooopsisar e allmänt känt nuförtiden..*skrattar*..kul att du provar…jag brukar köra me kanel bl.a….suuuupergott..recept finnes på bloggen..kram S
Oj vad spännande det låter, måste testa!
har inte hört talas om de förr. Men det ser ju lätt ut och säkert gott. ägg o philadelfiaost är ju gott så tillsammans kan det ju inte blir fel…
Måste prova. tack för tipset!
Det finns även en variant med Keso och riven ost, dvs samma koncept men byt ut Philadelfian mot detta istället! Provade häromdagen och det blev riktigt gott!
De blev riktigt riktigt fina 🙂 men det låter lite lustigt… Har inte hört talas om oopsies innan. Hur blir konsistensen?
Såg väldigt enkelt ut, får absolut testa vid tillfälle!
Det där ser riktigt smarrigt ut så det ska jag försöka hinna med att testa nån gång men jag tror nog att det får bli en smaksatt variant i så fall.
Tack för kommentaren! 🙂 Och tack för all inspiration jag får av att läsa din blogg! Hoppas att du får en bra start på veckan.