När jag åt chiapudding på i oktagonen i Sturegallerian, alldeles bredvid Sturehuf där Stockholms matmarknad håller till, brev jag inspirerad till hur man kan servera chiapuddingen på ett lite nytt och roligare sätt. Där kom den allt annat än solo i ett glas. Istället fick man välja vad man ville ha i sin chiapudding – kanske yoghurt, kanske acai, kanske något annat. Kanske vill man dessutom beställa ett ägg till, eller en croissant.
Imorse när jag tog fram min egen chipaudding som stått i kylen över natten så mixade jag ett lager mangocréme och toppade med jordgubbskvarg. Överst toppade jag med frön men det hade lika gärna kunnat vara blåbär eller müsli eller kokosflarn eller vad som.
[insert][/insert] [insert][/insert]
6 kommentarer
Åh, mums så gott! Måste testa detta någon dag 🙂
Härliga chiavarianter med topping. Jag brukar blanda chiafrön med naturell yoghurt som bas och sedan servera med bär. Enkelt och jättegott.
Marja: ja det är också gott, brukar annars äta med hallon men kul att variera sig
Ljuvligt! Min favorit är hallon eller blåbär i. Även banan är gott!
Cecilia: ja gör det, och blanda alla möjliga grejer ovanpå. det blir festligt! 🙂
Det låter hur gott som helst, det blir att testa 🙂 Jag känner att chiapuddingen glömdes bort för mig under min semester…dax att ta tag i det goda igen!