Vissa rätter lagar jag till för att de är snygga – en fin bonus är att de dessutom är goda. Så var det med den här salladen som jag stannade till vid när jag bläddrare i Elle Mat & Vin. Receptet innehåller både oxfilé och chévre men jag fastnade för bären! Åh så snyggt – vilken drömsallad, tänkte jag och svängde ihop den somrigaste salladen jag kunde tänka mig efter gårdagens terränglöpning i fjällen.
Jag skar kycklingfilé i strimlor och stekte i smör medan jag lade en tjock bädd med babyspenat på en tallrik. Sedan fullkomligt öste jag på med bär: jordgubbar, hallon och blåbär. En tärnad avokado fick ta plats också – och så kycklingen såklart.
Som topping svängde jag ihop en dressing på olivolja, mangobalsamico, flingsalt och färskmalen peppar. Så gott, fräscht och somrigt – allt medan regnet öste ner utanför! Det bästa är verkligen hur färgglad mat såsom denna med allt det gröna, blå och röda verkligen känns som en antioxidantboost rätt in i cellerna.
[insert][/insert] [insert][/insert] [insert][/insert]
9 kommentarer
Ser riktigt gott ut, bra med nya salladstips för sommaren!
Vilken sommartallrik. Vackert <3
Men Mums! Den här salladen fick mig att tänka på min favorit sallads-kombo jag åt första gången förra sommaren (och mååånga gånger sedan dess!) – tror du skulle gilla den, testa!? Här hittar du den i alla fall: http://roethlisberger.se/2014/08/11/magisk-smakkombo/
Kram fina Sara
Ser nästan ut som en sallad jag brukar göra. I den är det ädelost också – vilket är jättegott till hallonen. Och en dressing på hallonbalsamico.
Underbara bilder och det ser fantastiskt gott ut! Sommarsallad!
Jag blev liiiite hälsosammare bara genom att titta på dina bilder 🙂 Ser supergott ut!
Fantastiskt vad gott det såg ut!! Nu vet jag vad det blir till lunch 🙂
Åh så underbart fräscht och gott! En blandning mellan huvudrätt och efterrätt 🙂 Kram!
Såg otroligt gott ut tills jag såg att det var kyckling och inte halloumni. Har slutat gilla det.