Jag skrev ju att jag ville göra egen glass. I helgen gjorde jag några olika variationer; bland annat en vattenmelonglass gjord på kokosmjölk som blev vansinnigt dålig – men två andra varianter som blev desto bättre.
Det allra enklaste knepet som jag upptäckte är att blanda lite halvsmält vaniljglass i en form tillsammans med nutella, och stoppa in i frysen igen. När nutellan fryser på blir det ännu godare än det är att stoppa skeden i en burk. Den smakar precis som Nogger på pinne!
En annan variant, också med vaniljglass, är att göra sandwich-glass. Fullkomligt opraktiskt att äta skulle det visa sig, men lite roligt ändå. Det finns en triljard recept där ute att googla på, min variant var en no bake-sort och gick riktigt snabbt att göra. Jag lade till ett nutellalager också för en double chocolate-effekt.
Ett tredje tips får nog bli att svänga ihop en salt kolasås. Jag älskar salt kolasås. Jag har inget recept på det heller men trust Google!
Vad är dina bästa glasstips? Godaste smaken? Härligaste blandningarna? Kanske ett enkelt recept?
[insert][/insert] [insert][/insert]
6 kommentarer
Det här receptet gjorde de på Nyhetsmorgon för ngn dag sedan – det är jag sugen att prova:
http://www.recept.nu/raw-oreo-cookie-ice-cream-sandwich
Raw glass – oreo cookie – låter väldigt smarrigt!
Googla nutella semifreddo 😉
Väldigt enkelt och gott
Men lägg av så gott det där såg ut 🙂
Mitt bästa tips? Glassbaren i Bräcke. Om man råkar ha vägarna förbi.
Ett tips är annars att mixa frysta hallon och creme fraiche. Det blir inte riktigt glass men det blir väldigt gott, är supersnabbt och hyfsat nyttigt (beroende på hur mycket pudersocker man väljer att ha i).