Om man ska välja ut de matbilder som ser allra mumsigast ut och som gör att jag vill hoppa in i matbilden och vara rätt i den, så är det amerikanska pannkakor. Det är en kombo av kolhydrater som staplats på hög (yes, krävs i en pannkaksbild) med härlig topping.
Amerikanska pannkakor är också vad jag alltid brukar vela mellan på menyn när jag är i USA. Där staplas det oftast inte så snyggt på hög däremot, och toppingen är faktiskt rätt så fattig. Nä, ska man göra en bildperfekt brunch med amerikanska pannkakor så får man göra den själv. Och det var precis vad jag gjorde förra helgen.
Bilden är väldigt mycket arrangerad för att skapa min ultimata pannkaksfröm i bildformat.
Receptet på amerikanska pannkakor kommer från Leila Lindholm. Det finns inget recept från henne som jag misslyckats med.
Recept för 8 amerikanska pannkakor:
1. Blanda 3.5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, ett uns salt, 2 msk socker, 2 tsk vaniljpulver och eventuellt finrivet skal från en citron.
2. Smält 2 msk smör och vispa ihop med 2.5 dl mjölk och 1 ägg. Rör ner tillsammans med de torra ingredienserna i en bunke.
3. Grädda pannkakorna i smör på medelhög värme.
4. Servera med vad du gillar bäst – pudra med florsocker för pluspoäng för snygghet på tallriken.
[insert][/insert][insert][/insert][insert] [/insert][insert][/insert]
8 kommentarer
Men himmel så gott det här ser ut! <3
Men fifan vad gott!!! S L U R P ! ! !
Mmmmm! Hade redan planerat in pannkaksfrukost imorgon. Det här gör att jag nästan vill lägga mig nu. Mmmm….
Clara: jaaaaa säger ju att pannkakor är bästa matbilden
Madelaine: ja Leilas recept är grymma!
Anna: älsk på alla pannkakor säger ja. och blåbärssylt, det var länge sedan. låter hederligt!
Ser galet gott ut man jag gillar ändå mer de svenska, platta. Eller rättare sagt mammas…. galet tunna, med lösvispad grädde och blåbärsylt. Eller smör och socker… Gaaah. Nu vattnas det!
Riktigt fluffiga och härliga. Ser mumsigt ut.
Åh wow, det där ser supersmarrigt ut!