Dra mig baklänges och i en skottkärra och allt det där. Om ni kan tänka er något som är så ljuvligt gott som len, krämig choklad som liksom fyller hela själen och kroppen med en känsla så som ljuv musik skulle smaka om det var en smak och som skickar skuttande fyrverkerier till hela systemet – fast detta är inte choklad – ja, då har du precis föreställt dig hur rosa nötsmör smakar.
Först tyckte jag att det smakade glass. Gräddig, len och mjuk glass. Fast inte kallt.
Äsch, jag kan försöka beskriva hur mitt rosa nötsmör smakar i evigheter men ändå inte ens komma i närheten, så det är lika bra att ni provar att göra det själva. Receptet kommer från Friendly food som jag redan hyllat. Såhär gör du:
1.
Lägg 2 dl cashewnötter i en matberedare/mixer och mixa i typ 10 minuter tills det blivit ett smör.
2.
Blanda i 1 dl frysta hallon och ett uns vaniljpulver och mixa lite till.
3.
Klart!
4.
Ja, jag lovar – det är klart!
[insert][/insert][insert]
23 kommentarer
Uj vad gott det lät och ser ut! 🙂
Hanna: tack vad glad jag blir, nästa gång ska jag göra blåbärssmör med kardemumma 🙂 absolut, låna på! tack för en bra bok återigen!!!
Karin: extremt mycket bra!!
Åh, verkar super gott ju! Tack för tipset om Friendly Food också. Verkar finnas mycket gott att hämta där!
Du är ju bara fantastisk med dina strålande, härliga inlägg! Glad att du tycker om cashewsmöret, jag älskar det också och framförallt färgen, underbar! Tänkte låna en av dessa bilder + en från inlägget om boken och länka till dom från min blogg, hoppas att det är okej för dig? Skriver såklart att det är dina fotografier och dom länkas direkt till din blogg. Ha en skön söndag, KRAM!
Lina: nä, visst är det typ som glass men absolut inte kallt utan mer lent. lite som chokladkräm fast inte chokladsmak. kan tänka mig att det är gott med päron till!
Provade nu ikväll och efter lite bråk med maskinen så blev det som du sa en len krämig glassliknande kräm. Blev förvånad över att den inte var kall trots frysta hallon i.
Det smakade inte som jag tänkt mig, inte för att jag vet vad jag tänkte riktigt men det var helt klart gott, spännande och mäktigt. Äter det med päron just nu. 🙂
L: ja! berätta hur det blev om du testar!!
Blåbær og kardemumme tror jeg kan bli veldig godt!
L: det går nog att göra med alla möjliga nötter: valnötter, mandlar, macadamia. och blåbär istället för hallon. i friendly food tipsas det om mandlar, blåbär och kardemumma! 🙂
Må testes her også! Men med valnøtter siden jeg ikke tåler cashewnötter. Blir nok bra det også, tipper jeg! Må pinnes så jeg ikke glemmer det!
Charlotta: ja det måste du – och så måste du berätta vad du tyckte!!
Faller in i kören: Måste testa! Det såg ju helt fantastiskt ut (och lät supergott).
Anna: haha
Håhåhåhååååå vad gott!!! Kan knappt bärga mig till mellis.
Upp&Hoppa: haha ja gör’t! köp en electrolux som håller! 🙂 mvh, fd electroluxmedarbetare som inte är sponsrad
Supersmarr! Det måste testas, men först måste jag reklamera min matberedare/stavmixer så att jag just kan testa. Iandsproblemen osv…
Lina: jaaaa det måste du! funkar att använda blåbär också till exempel, och förmodligen många andra bär!
Det där lät ju riktigt gott, måste provas!
Carina: perfekt på äpple till exempel, eller till grekisk yoghurt med som jag också toppar med lite frukt. förmodligen grymt i smoothies eller på pannkakor eller på gröt. säkert också på fröknäcke!
Oj så gott det låter, måste testas!
Hur äter du smöret? Som tillbehör till något kanske?