Inför gårdagens långpass ville jag äta en riktigt bra frukost; grunden läggs liksom då. Jag ville inte gå all in på kolhydraterna men kokade gröt på ägg – och havregryn. Istället för tvärtom. Jag är väldigt nyfiken på att göra gröt på ägg och kokosmjölk som jag läst om hos Jeanna: också kallad för paleogröt eller kokosgröt.
Men nu var det gröt med havregryn vi skulle prata om! Jag började att koka upp havregryn och mjölk. Sedan knäckte jag i två ägg, svepte över saltkaret, vaniljpulverburken och påsen med kardemumma. Alltihop fick stå och koka ihop sig under omrörning i några minuter.
Att koka gröt på mjölk istället för vatten är ett supertips och du som älskar gröten på Nybrogatan 38 kan göra lika god hemma genom att också hälla i en skvätt grädde…
På gröten skivade jag jämtländska jordgubbar och ringlade över lite rabarbersirap som jag köpte förra helgen.
Den här supergröten fullproppad med protein stod jag mig på ett bra tag. Så pass bra att lunchen intogs en bit in på eftermiddagen.
[insert][/insert]
7 kommentarer
Vilken supergröt! Så krämig, mättande och god. Varför har jag inte kokat på mjölk och ägg förut? Jag toppade med färska hallon och några droppar honung. Tack för alla fina tips du delar med dig av! Den här kommer bli en favorit.
Jag brukar göra gröt på 1 dl keso, två ägg och 1 msk kokosmjöl.
Supergott!! Kanel och sötströ på det 🙂
Lät så gott, måste testa nån dag 😀
Det låter verkligen som en bra grund för den kommande dagen! Och gott 🙂 gröt blir så krämigt av ägg!
Dina inlägg med mat- träning och musiktips är en fantastisk tillgång! Din blogg känns äkta, ärligt och genomtänkt, tack för att vi får ta del!
Koka i mjölk (eller grädde) alltså? Tusen tack, måste testas. 🙂
Åh, jag slår vad om att du skulle älska kokosgröten! Verkligen alltså. Helt på din grötsida här– om jag äter bovete eller havregryn kör jag också ägg- och mjölkkokt. Så krämigt och gött!