Jag är inne en period då jag vill ha rena smaker och okrånglig mat. I förrgår: stora lammfärsköttbullar med varm sallad på broccoli och sojabönor. Igår: stora lammfärsköttbullar med höstpanna. Den där höstpannan måste vi titta närmre på, det är ytterligare ett recept från ett tidigare nummer av Fitness Lifestyle. Supergott, superenkelt och superhöstigt (ja, det blev ett glas vin till – och massor med tända ljus).
Höstpanna
Fräs 2-3 potatisar som du skurit upp i centimeterstora kuber. Fräs potatisen mjuk men inte bränd.
En bit purjolök eller 1 gul lök. Lägg i när potatisen mjuknat och fräs smörig.
Skiva ett gäng svampar och lägg i mot slutet tillsammans med en eller två nävar brysselkål som du halverat. Häll i och fräs mjuk.
Allra sist skär du ett syrligt äpple i kuber och låter fräsa till lagom konsistens.
Krydda med salt och svartpeppar! Klart.
3 kommentarer
Ska provas!
Gott!! 🙂