Jag och Grabben var och storhandlade igår. Vi fyllde kyl och frys för 1800 kronor. Helt galet! Mina föräldrar storhandlar ibland för 1800 kronor – men så har de 3 barn, 2 hundar och 2 katter också. Vårt toalettpapperslånga kvitto vittnar om att vi inte köpte särskilt dyra grejer, bara många grejer. De flesta prylarna kom från frukt- och grönsaksdisken. Inte konstigt att det blir dyrt då. Men det är det värt.
Eftersom hela ICA Maxis frukt- och grönsaksdisk finns i mitt kök så har jag experimenterat lite. Till lunch ville jag äta kyckling, men inte med någon tråkig sallad till. Jag tänkte på min goda gårdagsmiddag och inspirerades av den. Jag gjorde en matig “sallad” på gurka, avokado, cocktailtomater, gul paprika, päron och röda vindruvor. Jag stekte min kyckling i bitar och la den bredvid “salladen”. Men det såg lite torrt ut.
Vänta nu, tänkte jag och kom på att jag hade en bit grönmögelost i kylen och att man ju brukar äta grönmögelost till både päron, paprika och vindruvor – och kyckling. Så jag skar av en bit ost som jag mosade tillsammans med turkisk yoghurt och med såsen som pricken över i:t hade jag komponerat min eminenta lunchrätt: kyckling med fruktsallad och gorgonzolasås. Hur gott som helst. Och eftersom tallriken såg färgglad ut måste det ha varit väldigt nyttigt.
Efter att ha registrerat ingredienserna kan jag konstatera att det var en bra måltid. Volymmässigt är var den gigantisk men innehåller bara runt 475 kalorier, 33% protein, 40% fett och 27% kolhydrater. Riktigt bra sammasättning tycker jag!
0 kommentarer
Älskar färgglada tallrikar 🙂 Det är mycket roligare att äta då! En enorm del av vår matbudget går oxå på frukt och grönsaker. Vill inte ens ha reda på vilka belopp det rör sig om, men jag antar att det måste vara värt det!
Hääääärligt, nu fick man verkligen matlagningsinspiration;) (vackert, färgsprakande och hälsosamt) Det blir nog till att slänga ihop ngt sådant idag.
Glömde du snabbmakaronerna? 🙂
Jag lägger också väldigt mycket pengar på mat. Det är ju nackdelen när man tränar så mycket.. att man måste äta så sjukt mycket, både för kontont skull och för att det är jobbigt att trycka i sig allt 🙂
Menade förstås 1000 kr 🙂 , annars skulle det knappt bli havregryn ju.
Mums – vilka smarriga tips man får här; fast jag skulle nog ersatt grönmögelosten med någon annan ost. Jag tycker också som Anna; och handlar också för minst 100 kr i veckan trots att vi äter lunch och ibland frukost borta. Men mat är ju viktigt, och gott ska det va!
Och vi storhandlar varje vecka för 1800 kr. Förvisso med två barn, men den ena äter max för 2 öre om dan… Gott är dyrt, men det får det vara värt 🙂