På begäran – här kommer receptet på gårdagens tårta som är extremt enkel att göra:
Italiensk jordgubbstårta
Vispa 5 dl grädde + några teskedar vaniljsocker rätt så löst
Vänd ner 1 förpackning mascarpone + 1 förpackning Philadelphiaost och vispa snabbt ihop
Fördela savoiardkex på ett fat
Lägg på skivade jordgubbar och gräddblandningen
Lägg på ett till lager kex, grädde och jordgubbar
Servera!
Tårtan är extremt god och inte särskilt söt. När vi åt som bäst kom vi på att det nog skulle kunna vara en bra idé att ha finrivet citronskal i gräddblandningen. Så testa det om ni vill!
11 kommentarer
Detta inlägg var ju inte bra att läsa såhär när man e matsugen 😉
Ser sjukt gott ut!
Sparar receptet, ser sååå gott ut!!!
Vad vansinnigt gott det såg ut!
Vilken ljuvlig sommartårta! Vackert!
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Låter ljuvligt ju! Och jag som har en födelsedag i familjen på måndag. Frågan är om den funkar på en trettonåring….
Ska definitivt testa – kanske redan på fredagens studentmottaging? Tar den slut är det ju bara att röra ihop mer liksom.
Åh, ser supersmarrigt ut – det måste testas!
Åhhhhh! Jag undrar om inte just DETTA kan bli en födelsedagstårta! Jag tror minsann det!
Åh mums vad god den såg ut!!
Underbart!
Det ska jag testa!
mumms de ser ut!