Gårdagens meny var enkel med rena smaker. Passar perfekt när man bor i stuga och inte har vare sig det ena eller andra i sofistikerad kryddväg.
Lax med ugnsrostade grönsaker och rotfrukter:
- Skär potatis, palsternacka och morot i bitar och lägg på plåt. Salta lite om du har något salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter i cirka 200 graders värme.
- Skär paprika och purjolök i bitar under tiden.
- Ta ut plåten och lägg laxfiléer i mitten. Pressa juicen ur en citron på laxen och lägg paprika och purjolök runt omkring.
- Ställ plåten i ugnen tills dess att laxen är klar (jag hade inte så stor koll på antal minutrar här – den stod inne tills alla duschat klart och då såg den fin ut).
- Gör sås på 1 burk creme fraiche och 1 burk röd stenbitsrom och en skvätt citronsaft. Om du har dill så är det gott att ha i också, men såsen blir bra även utan.
Fruktsallad med massor av antioxidanter:
- Blanda vindruvor, kiwi, blåbär och björnbär i en skål. Toppa med hasselnötter.
- Servera med kesella vanilj eller glass.
7 kommentarer
Det där såg ju jättegott ut! Får prova det nästa gång lax står på menyn!
Mums!! Prova med aioli till, hur gott som helst!
Supergott! 🙂
Perfekt! Enkelt och gott. Och serveras med ett glas vin = ännu bättre!
Lyxigt! ungsbakad lax är ju så gott!
Ser fantastiskt gott ut! Hoppas du får en fin lördag 🙂
Såg verkligen underbart gott ut! Lax är ju i stort sett aldrig fel..:)