Det puttrar i kastrullen här hemma. Vatten, några morötter, buljong (kolla innehållet!) och lite creme fraiche eller grädde. Hotta upp med saft från apelsin och kryddor. Voilá. Spiken skippade vi – det fanns ingen hemma.
Igår gjorde jag soppa på avokado. Busenkelt! Vatten, buljong, avokado och creme fraiche. En skvätt vin i soppan och en handfull räkor till hade också gjort susen.
Båda sopporna mixas släta med en mixerstav. Bästa köksverktyget om du frågar mig!
7 kommentarer
Var hittade du All I Can? Googlade lite, och vill gärna se!
Mums!!
Mmm, avocadosoppa är fina grejer alltså…
Wow Det lät ju superenkelt! Varma soppor är gott så här års (även om det inte är snö…) 😉
Åh…soppa är SÅ underskattat! Och Alexia – kika på Biofoods eller Renée Voltaires buljong, inga konstiga tillsatser! 🙂
Buljonger ja – jag tycker det är svårt att hitta bra buljonger som inte innehåller en massa onödigt tjafs :-/
Du kan få en spik av mig 🙂
Jag älskar soppor. Tror att det är det bästa jag vet faktiskt! Gör det ofta.
Har aldrig smakat med avocado. (Inte varm) Måste testa det.