Jag skulle göra göra quinoagröt och råkade tappa halva saltkaret i kastrullen. Ooups! Gjorde vad jag kunde för att byta ut vattnet men det är lite omständigt eftersom quinoafrön i okokt tillstånd är pyttesmå.
15 minuter senare låg det fantastiskt god färdigkokt quinoagröt på min tallrik. Jag vet inte om det var saltet eller om det var kanelen, kardemumman, vaniljen och det tärnade päronet som jag låtit koka med de sista minutrarna. Det kan också ha varit mullbären och mandlarna. Mullbär är fantastiskt gott i gröt och särskilt till juliga kryddor. Smaken påminner om kola! Även om de är lite söta till smaken är de bra på att minska sötsug.
4 kommentarer
Erika: ja jag kokar quinoan i typ 15 minuter. efter 13 minuter stoppar jag ner päron och kryddor och mullbär (hade faktiskt lite kokosfett i men det glömde jag skriva). sedan lägger jag upp i skål och lägger på nötter. voila. vet inte om mullbär finns på ica faktiskt…
Mmmm! Låter som gröt i min smak. Gillar sött (därför sötat proteinpulver till min gröt) 🙂
Kokar du quinoa som vanligt och sen rör i lite av de där andra grejerna? Finns mullbär på “The ICA”? Eller måste man knata till specialaffär?
Härlig gröt!