Igår dukade jag upp lägenheten med mango i förhoppning att det skulle locka spekulanterna som kom på min visning till storköp. Jag är generellt sett inget fan av mango – men de var gröna och det var färgen jag ville åt. Så att det skulle matcha mattan i vardagsrummet. Dessutom var det specialpris på min lokala Konsumbutik och då måste man ju slå till, kosta vad det kosta vill.
Men vad sjutton gör man med en massa mango man egentligen inte gillar?
När jag petade lite på dem upptäckte jag att de var sådär perfekt mjuka. Och jag upptäckte mycket snart att en perfekt mjuk mango faktiskt är rätt god. Det är s t o r skillnad i smak på en perfekt och operfekt mango! Istället för att äta upp hela som den var stoppade jag den i en shaker tillsammans med hallon, banan, lättkesella (mer protein än fetkesella) och mjölk. Ett varv med mixerstaven och voilá – en alldeles perfekt smoothie!
Jag har 5 mangos kvar, så det lär bli ett gäng mangosmoothies den här veckan. Jag har också en skål full med gröna paprikor. Vad sjutton ska jag göra med dem? Gröna paprikor är inte heller en favorit hos mig, men det var ju det där med färgen…
13 kommentarer
Gör en thaisallad som tillbehör till typ grillad fisk: skiva/skär i stavar/strimla riktigt fint, mortla lite färsk chili och finhacka lite schalottenlök. Dressa med fisksås som du rört ut lite socker i, pressa över 1-2 lime och dekorera med salladslök om du vill! 🙂
Fryst mango, banan, vanilj yoghurt mixa Mums! Så gott!
Varför inte färsfyllda paprikor också gott!
Härligt att läsa om ditt Midnattslopp!
Jag måste bli bättre på att klappa mig själv på axeln. Blir sällan nöjd
Grön paprika är perfekt i matlagning, om man inte gillar smaken helt ensam! T ex i köttfärssås 🙂
Haha, ja vad gör man inte för färgen. Vi åt den traditionella visningsbasilikan till allt när vi höll på sälja vår förra bostad. Paprika… kanske funkar grön gazpacho?
Mango med kesella och vanilj är gott! Jag älskar mango!!
De är original från Mexico 🙂
kram
Hoppas visningen gick bra! Kollade in bilderna, jättefin lgh men lite för liten för mig kanske 🙂 men blev kär i utseendet. Jag har också hamnat i en smoothie period här hos mina päron, dock vinbärssmoothies för det finns ett antal glassburkar med godheten i frysen 🙂
Mango som är så gott!!! Jag brukar ha den i sallad eller fläskfilégryta
Jag har upptäckt att grön paprika fungerar utmärkt i tomatsallad. Blir snygga färger också.
Vill du variera mangon lite föreslår jag att du fryser in tärnade bitar som du sedan mixar med vaniljkesella. Blir som mangoglass! Funkar att göra med en mix av frysta hallon och mango också.
Paprikan är en svårare , men om du förväller dem snabbt, skär av toppen, sedan fyller med stekt köttfärs, pluttar in i ugnen en liten stund med ost på så har du en helt ok middag!
Hallon och mango är sjukligt gott tillsammans 😀 Jättegott att äta bara som dom är, perfekt som kvälls-mellis.
Vad sägs om paprika-juice?
Kram 🙂
Paprikasmoothie 😉 ?