Hawaii-Ella har gett upphov till en gigantisk ostkakevåg bland bloggarna. I februari åts det ostkaka på varenda blogg jag besökte – varje bloggare tweakade till receptet på sitt sätt. Nu när trenden börjat ebba ut har jag hakat på och bakat min första. Sockerfri – givetvis. En bit ostkaka blev en finfin frukost tillsammans med en näve bär ur den gigantiska bärpåse jag köpte igår. Frysta är inte lika goda som färska – men det blir i alla fall lite billigare när man (som jag) är storkonsument.
Saras sockerfria ostkaka (originalreceptet finns här):
Mal en näve mandlar till drygt 0.5 dl mandelmjöl.
Blanda i 500g keso, 2 ägg, kardemumma, vaniljpulver och 2.5dl mellanmjölk (eller grädde).
Grädda 45 minuter i 250 grader.
Servera med bär och grädde eller vad som helst du gillar!
6 kommentarer
Å! Intressant…måste provas :D. Trevlig helg!
Tack för tipset. Jag älskar ostkaka! Har ett eget recept som liknar ditt. Kardemumma var nytt, det ska jag testa! Själv brukar jag mala/hacka ner några bittermandlar. Tycker det hör till ostkakesmaken liksom.
NAM!
Ah, jag älskar ostkaka! Smarrigt värre bakade en liknande innan och den gick at fort!
Jag gillar ju egentligen inte ostkaka men borde kanske pröva!