Jag älskar god mat. Och goda efterrätter. Min chokladmousse kommer från ett ålderdomligt recept ur Laga Lätt tror jag. Men det är fortfarande lika gott. Jag gör den här efterrätten utan socker men om man vill kan man blanda ner lite florsocker enligt smaklökarnas önskemål. Det sötningsmedel jag använder är hallonen.
Träningsglädjes chokladmousse:
Vispa en skvätt grädde
När grädden börjar bli lite hård, vänd i 1 ägg och någon matsked kakao och lite vaniljpulver och vispa lite till.
Häll i fina skålar eller glas och garnera med hallon (eller andra bär).
Klart!
8 kommentarer
Du har ju stenkoll på paleo ju!!! 🙂
Jenny: en gammal klassiker! 🙂
Josefin: vet inte, beror lite på hur mkt man äter. flest kalorier kommer från grädden så utgå från det!
Gott, måste prova!! Vet du ungefär hur många kalorier det blir? =)
Det blir grymt god chokladmousseliknande gotte av body science casein choklad också, brukar jag lyxa till det med på kvällarna ibland. Galet gott.
Sofie: mums. ska testa med banan!
Anneliten: mums det med. jag gillar socker också!! 😉
Gott det ser ut! Själv ska jag smaka dotterns chokladrulltårta till efterrätt idag – garanterat fullproppad med socker 🙂
En liknande brukar jag också göra. Har i typ en halv mixad banan också för att få mer sötma, och brukar bara ha i gulan av ägget. Måste dock skaffa lyxigare serveringsglas – dina är väldigt fina!