Jag har fastnat i östanvinden. Det enda jag är sugen på är stir fry, nudelsoppa och vietnamesiska vårrullar. Jag köper kruka efter kruka med färsk koriander, provar alla sorters nudlar och min sesamolja har tagit slut.
Igår hyvlade jag morötter som fick fräsa i olja samtidigt som jag kokade upp nudlar i en kastrull bredvid. Morötterna blandades snart med färsk babyspenat, chili och tofu. När nudlarna kokats klara hällde jag vattnet och så fick de fräsa med i pannan tillsammans med sesamoljan. När jag stängt av värmen klippte jag över massor av koriander och pressade en lime. Så gott!
Jag har lagat massor av asiatiskt tidigare – här finns några favoriträtter jag tycker att du ska prova på:
Inte en rätt men förvisso ett ställe: min bästa restaurang för sushi!
14 kommentarer
Den här rätten är exakt alla mina favoritsmaker! Jag är helt tokig i koriander också 🙂 Har du testat att laga mat med korianderfrön? De smakar annorlunda (men väldigt gott!) och tycker de är underskattade lite här i Sverige. Riktigt gott i grytor och soppor! Ha en fin helg! /Sylwia
korianderfrö – har inte ens sett dem i affären faktiskt!
Haha, vi kan byta plats – själv är jag galet trött på asiatisk mat och skulle älska lite svensk husmanskost just nu!
alltså KAN man tröttna??
Ramen!
haha yes.
Åh, vad jag blev sugen på asiatisk mat nu! Måste nog laga det till helgen…
ja men ja!
Men du så gott! Koriander har jag fortfarande lite svårt för, man är nog för eller emot. Tack för bra recept! KRAM
ja jag tror också att det är en älska eller hata-grej!
Åh, drömmer fortfarande om de där vårrullarna vi gjorde hos dig. Koriander alltså, helt besatt!
I know. Så jäkla gött!
Älskar koriander! Kan liksom inte förstå att det tog typ 40 år att förstå det. Tyckte bara det smakade parfym tidigare och nu är jag HELT såld. Sånt slös på 40 år liksom. Å andra sidan fanns det säkert inte när jag växte upp. Då var aromat den enda krydda man kände till 🙂
alltså jag är helt med dig, jag tyckte inte heller om det förut! gillar den bäst kall!