Antal rätter man kan laga med potatis är oändligt och fram till igår hade jag aldrig provat att göra krossad potatis – men satan i gatan vad gott det var. Och hur enkelt som helst!
Jag vet inte var fenomenet krossad potatis uppstod men det är en internationell bloggrej som man kan göra sin egna twist på. I början gör du likadant: koka potatis lite mjuka och lägg på plåt. Tryck med bredsidan på en kniv så att potatisen krossas – det är sedan det börjar!
Min allra första krossade potatis fick smak av Västerbottenost; jag rev över lite ost bara, och så skjutsade jag in i ugn på en bit över 200 grader. Andra recept innehåller vitlök och smör (och kanske några örter) som du penslar över.
Jag hade aldrig kunnat tro att krossad potatis skulle vara så gott – men prova, så får du se!
Till potatisen åt jag snabbstekt tomat från Rödön. Att steka tomat läste jag om någonstans och blev nyfiken. Jag gillar egentligen inte varma tomater men detta blev riktigt gott med lite flingsalt på toppen!
Nästa rätt med potatis jag bara måste prova är potatis på pizza!
Vill du ha receptet på en supergod varm sallad ska du kolla här på ett riktigt gott recept från Leila Lindholm som jag gjorde för ett år sedan ungefär!
7 kommentarer
Men så gott och så enkelt ??
Potatis är verkligen såå användbart och oerhört gott!! ?
Jag gjorde potatissallad igår som blev väldans god! Kan jag rekommendera ?
http://lindaassarsson.blogg.se/2016/august/potatissallad.html
Grattis till nya jobbet ??
Spännande ??
Älsk på potatis! Snällt mot oroliga magar och går att variera i all oändlighet. Just nu är jag insnöad på råstekt färskpotatis och är så himla stolt att jag har odlat lite egen potatis i pallkrage i år, smakar himmel!
ja, potatis är bra. sjukt gott när man inte ätit det på ett tag. man borde äta potatis jämt!
Ja, det är riktigt gott!! Gjorde det för ett par veckor sedan till grillet ?
hur gjorde du dina?
Jag kokade dem lite lätt med skalet på (nypotatis ju ? gillar när skalet är på), krossade dem med en gaffel och penslade dem med smält smör blandat med pressad vitlök, salt och lite timjan! Attans så gott!!
GOTT