Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Halsa
  • Mat & recept

Spring rolls med mango

  • 15 april, 2016
  • 14 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
3

Spring rolls, eller vietnamesiska vårrullar, är en maträtt jag gör ganska ofta här hemma; ofta med olika slags fyllningar även om lax är ett stående inslag som rullas i rispapper – och doppas i god sås.

Rispappret finns på nästan alla matbutiker som är relativt välsorterade. De är platta, hårda och supertunna och går sönder rätt så lätt. I början kan det vara lite meckigt att veta hur man ska hantera dem men ge det några försök så får du kläm på det!

spring rolls - vietnamesiska vårrullar

Jag brukar hälla vatten i en stekpanna som får koka upp, och sedan drar jag ner plattan till typ 3 (jag har induktionsspis) så att vattnet knappt sjuder. Sedan lägger du i ett rispapper i några sekunder så att det mjuknar.

Med en tång fiskar jag upp det mjuka rispappret som lätt krullar ihop sig, men med fingrarna kan man räta ut det och lägga det rätt så slätt på en tallrik. Nu ska du fylla din spring roll med dina favoritsaker – och rulla ihop!

När jag gjorde spring rolls nu i veckan så skar jag tunna strimlor av paprika, gurka och avokado. Och så hade jag ärtskott och färsk koriander – och lax och mango. Det blev så himla gott!

Vissa vill fylla sina spring rolls med nudlar eller ris men jag får aldrig plats med det – mina vietnamesiska vårrullar är sprängfyllda med goda grejer ändå!

När jag har majonnäs hemma kan jag klicka i lite sådant också, för ett krämigare innehåll!

Det som är viktigt när du gör spring rolls är att ha en god sås. Jag brukar göra en riktigt god sås med jordnötssmör men jag hade inte alla grejer hemma. Det som behövs är jordnötssmör, vatten, sesamolja, rapsolja och hackad chili. Jag brukar höfta med proportionerna och kan därför inte säga exakta mått men det finns nog där ute på Google någonstans? Eller så får du prova dig fram!

Nu senast gjorde jag en sås på crème fraîche och sambal oelek. Superenkelt – supergott!

spring rolls - vietnamesiska vårrullar spring rolls - vietnamesiska vårrullar spring rolls - vietnamesiska vårrullar

> Visst har du provat min fish taco? Annars måste du verkligen göra det nu. Fish taco med hallon och mango!

Total
3
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 3
Relaterade ämnen
  • spring rolls
  • vietnamesiska vårrullar
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Halsa
  • Resor - Kapstaden i Sydafrika

Mina bästa tips till Kapstaden

  • 14 april, 2016
Läs mer
Nästa artikel
  • Träningsmusik

Mina favoriter

  • 16 april, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
14 kommentarer
  1. Nellie skriver:
    23 april, 2016 kl. 13:18

    Jag har bara gjort liknande en gång, en vegetariskt variant med marinerad rödkål. Jättegott! Jag gjorde som Cissi och lät pappret ligga i kallt vatten. Blev sugen på att göra det snart igen, med lax, det lät gott. Borde vara perfekt med laxrester.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 april, 2016 kl. 23:15

      härligt!

      Svara
  2. Jeanna skriver:
    16 april, 2016 kl. 11:06

    Gör också ofta. Älskar att en kan pula ned vilka goa rester som helst, även om koriander, salmalax, mango, tunna stavar av avokado, selleri och morot samt glasnudlar är favoriter hos mig. Plus snyggt!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:48

      ja, går under kategorin kul och smart mat!

      Svara
  3. Anna . P skriver:
    16 april, 2016 kl. 08:20

    Åhh så gott! Älskar verkligen dessa färska spring-rolls! Fick en tanke nu att det är dags att dra ihop lite vänner och äta detta… Dags att skriva inköpslistan & bjuda in.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:51

      bra idé!!

      Svara
  4. Johanna skriver:
    15 april, 2016 kl. 21:31

    åh det är ju så himla gott! måste börja göra det hemma!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:51

      ja visst är det!!

      Svara
  5. Anna skriver:
    15 april, 2016 kl. 17:35

    När du säger lax menar du varmrökt då eller rå??

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:52

      kag har bara provat med varmrökt lax

      Svara
  6. Annie - lättlagat vegokäk skriver:
    15 april, 2016 kl. 17:17

    Så jäkla gott och fräscht! Älskar vårrullar <3
    Jag tycker att det är enklast att fylla en pajform med varmt vatten, som man sen kan ha vid bordet. Då kan man rulla allt eftersom 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:53

      ja, det funkar också bra! beror ju på hur många man är och vilken typ av middag man vill ha tänker jag!

      Svara
  7. Cicci skriver:
    15 april, 2016 kl. 13:32

    Åh, det går att göra det såååå mycket lättare för sig. Ta bara en pajform eller liknande med kallt vatten och doppa ner det hårda pappret. Pappret mjuknar på några sekunder och blir precis lika gott som om du kokar det.

    Vi brukar göra dem vid bordet, så får alla plocka ihop vad de själva vill ha i – “Hipster-tacos” heter det hos oss 🙂

    Lax och mango låter som en super-kombo, det får det nog bli sånna i helgen

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:54

      hipstertacos var ett bra ord!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA