Våfflor med sylt och grädde i all ära men jag tycker du ska testa våfflor med annorlunda topping också!
Igår gjorde jag våfflor med fetaost och soltorkade tomater. Först och främst hade jag lite citronsaft i smeten, och när våfflorna var gräddade lade jag på en näve ruccola, smulade över fetaost och tunt skivad rödlök och till sist soltorkad tomat.
Jag kan tänka mig att chevré och honung hade varit gott också. Eller topping med löjrom, rödlök och gräddfil. Eller svampstuvning. Eller ja, en massa olika saker faktiskt!
10 kommentarer
Bra tips! Dessutom lätt variera “menyn” när man är några stycken med olika tycke och smak . Till exempel kan barnen äta vanliga våfflor med sylt och vi andra få något annat. Och alla är nöjda 🙂
haha ja. eller de som är barn i sinnet!!
När jag bodde i Norrköping var det en favoritfika att gå och äta räkvåffla på Färgaregården som låg vid vattnet i gamla Industrilandskapet. Våffla med en klick creme fraiche, lite rom, massor av handskalade färska räkor och så lite hackad rödlök. Ljuvligt!
gud så gott
Jag älskar när man får tips som man annars aldrig har tänkt, i min värld äter man bara våfflor med grädde och bär… alltså efterättslikt eller fikalikt. Men jag blir mer och mer sugen på att testa något nytt – utanför boxen liksom. För våfflor är gott och varianten ovan låter riktigt gott!
testa nåt nytt!!
Mums! Lite som crêpes och galettes.
Båda är goda, fast på olika sätt! 🙂
Kram M
precis!! man kan ju göra både och på samma smet!!
Matvåfflor är godare än syltvåfflor alla dagar i veckan. SÅ grymt sugen jag blev!
jag med. igen!