Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Halsa
  • Mat & recept

Pizza med löjrom – och tips på enkla pizzadegen

  • 2 januari, 2016
  • 8 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Att göra egen pizza är en av mina nya favoriter; det finns så himla mycket man kan toppa pizzan med. Dessutom känns det som att pizzan står näst på tur; efter att hamburgarna har flyttat in på finkrogarna är det nu pizzans tur!

Jag gillar pizzor med vit sås. Kvällen före julafton gjorde vi min klassiska turbopizza; snabb pizzadeg som inte behöver jäsa och så crème fraîche (den sortens med färdig smak typ paprika och chili) och riven ost. Skjutsa in i ugn ett tag och när den är klar toppar du med jättemycket ruccola och bresaola.

Igår, på nyårsdagen, gjorde vi ett gäng olika pizzor. Vi hade en rätt så chill nyårsafton – och åt tacos. Jag har generellt rätt så svårt för nyårsmat och tycker ingenting låter kul på en nyårsafton. När jag föreslog tacos på skoj så sa alla andra ja, så det fick bli vanliga tacos.

Klockan 22 följde jag med min sambo på nattjobb och så kom vi hem klockan 01.00 och skålade i champagne och gick och la oss några timmar senare.

Men på nyårsdagen lät det gott med hummer tyckte jag. Så det blev hummer till förrätt och så gjorde jag lite olika pizzor. Den allra godaste blev den med kalixlöjrom! Jag gjorde också en pizza med tacotopping; alltså det som blev över från igår. Och så gjorde jag en variant på turbopizzan fast med rökt skinka från Jokkmokk som vi hade hemma.

Pizzan med kalixlöjrom är så himla enkel och så himla god – och serveras med fördel till bubbel. De andra pizzorna passar bäst med ett glas rött och då måste jag passa på att tipsa om Laccento som pappa trollade fram igår.

 

Recept pizzadeg som inte behöver jäsa – och som är enkel att kavla ut tunt:

 

> Blanda 8 dl vetemjöl med 5 tsk bakpulver och 1 tsk salt i en bunke.

> Blanda i 3 dl vatten och 5 msk olivolja.

> Blanda till en deg och kavla ut till 4 pizzor (eller till 2 pizzor som täcker hela plåten). Tips: kavla ut direkt på bakplåtspapper!

> När du lagt på topping och sådant ska pizzan gräddas i 10-12 minuter på ca 225 graders värme

 

Pizza med löjrom:

 

> Bred creme fraiche på din pizzabotten, och strö över rikligt med riven cheddar

> Baka pizzan – se ovan för tid och temperatur

> Hacka röd lök fint

> När pizzan är färdiggräddad lägger du på hackad rödlök, löjrom och garnerar med en klyfta citron

 

Fler pizzor:

 

> Vattenmelonpizza – seriöst godaste sommarpizzan!

> Glutenfri pizza med kantareller

> Omelettpizza till frukost (glutenfri)

hummer pizza med löjrom pizza med löjrom pizza med löjrom Laccento Montalbera

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Relaterade ämnen
  • bäta pizzan
  • enkel pizzadeg
  • gör egen pizza
  • pizza med löjrom
  • recept pizza
  • snabb pizzadeg
  • tacopizza
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Halsa
  • Löpning

Mina första fem kilometrar

  • 2 januari, 2016
Läs mer
Nästa artikel
  • Halsa
  • Podcast

21 hälsohacks

  • 2 januari, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
8 kommentarer
  1. Annie skriver:
    3 januari, 2016 kl. 00:51

    Pizza är ju alltid en höjdare, men jag har absolut inte tålamod för grejer som ska jäsa. Jag brukar då drabbas av akut baking-fatigue och ge upp, hehe. Så detta är ju perfekt!

    Har inte fallit för någon smaksatt crème fraîche förutom just den med paprika och chili, den är super! Bruka göra megaenkel pastasås med feta och kalamataoliver (som den oliv-lovern jag är) med den.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      3 januari, 2016 kl. 01:09

      🙂 oliver är nice, fast helst kalla!

      Svara
  2. Camilla skriver:
    2 januari, 2016 kl. 21:19

    Åh! Vilken härlig pizzainspiration! Jag älskar pizza 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      2 januari, 2016 kl. 22:51

      jag med!!! vill göra mycket pizza under 2016!

      Svara
  3. Matsdotter skriver:
    2 januari, 2016 kl. 19:03

    Det där ser himla gott ut!! 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      2 januari, 2016 kl. 19:35

      det var det verkligen; vill göra massor med pizza under året! så kul ju!!

      Svara
  4. Anna Jansson skriver:
    2 januari, 2016 kl. 17:48

    Hemgjord pizza är fint. Nästa gång ska jag prova en vit pizza, mums!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      2 januari, 2016 kl. 19:37

      yes, testa! vad ska du mer ha på din?

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA