Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Halsa
  • Mat & recept

Det allra godaste receptet på gröt

  • 24 januari, 2016
  • 31 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Gröt; en riktigt redig frukost som jag inte är ett jättefan av men som återkommer då och då under mina morgnar. Senast häromdagen inför denna praktfulla fjälldag. Men såhär är det: det finns gröt och så finns det gröt. Vilken gröt är det du gör och som du gillar allra bäst?

En favorit de senaste åren i mitt kök är att blanda i ett ägg när jag kokar havregrynsgröt. Ibland använder jag en del mjölk istället för vatten också. Riktigt god gröt som du beställer in på restaurang (typ Nybrogatan 38) är gjord på en del grädde. Att låta mycket energi koka med gröten, ja som typ grädde då, kan vara ett tips om du ska ut och göra något jobbigt – till exempel åka Vasalopp eller springa långpass eller sådant där.

Att ha i en tesked kokosolja kan också vara en god idé för att få till lite mer krämighet; och alla goda egenskaper från kokosoljan som är lite av en mirakelkur.

En skål gröt är inte klar bara för att gröten är färdigkokad. God gröt är god när man också har härlig topping. Som den här gången; ja faktiskt mitt i sommaren när jag toppade gröten med grillad persika!

Häromdagen kokade jag havregrynsgröt på vatten och 1 ägg och 1 tsk kokosolja och vaniljpulver. Toppingen bestod av massor av blåbär, kiwi, banan, pumpakärnor, hampafrön och kakaonibs.

Men åter till frågan: vad är ditt allra godaste recept på gröt?

gröt med protein

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Relaterade ämnen
  • godaste gröten
  • gröt
  • gröt med ägg
  • gröt med grädde
  • havregrynsgröt
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Halsa
  • Mat & recept

Riktigt gott bröd utan vetemjöl

  • 23 januari, 2016
Läs mer
Nästa artikel
  • Halsa
  • Tips till Åre

Månsken

  • 24 januari, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
31 kommentarer
  1. Åsa skriver:
    31 januari, 2017 kl. 13:12

    Just nu gillar jag havregrynsgröt som får koka med lite pepparkakskryddor i vattnet. Sen det obligatoriska ägget, annars håller jag mig inte mätt. Till topping tar jag bara rårörda lingon och mjölk.

    Annars är banan, kokos och kanel en favorit. Eller ta lite av müslin och koka med, då blir det lite nötter och russin och sånt.

    Svara
  2. Frida skriver:
    26 januari, 2016 kl. 19:02

    Mitt favoritrecept har en lite kola-aktig smak: koka 1,5 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 äggvita, 2 färska klippta dadlar (utan kärna, tack), 1 msk jordnötssmör, 1 krm vaniljpulver & salt till en krämig gröt. Sen brukar jag äta den med halvfrusna blåbär och havremjölk! 😀

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      26 januari, 2016 kl. 19:43

      gröt som smakar kola!!!! vem kan motstå detta!!??

      Svara
  3. Emma Jonasson skriver:
    25 januari, 2016 kl. 14:04

    Jag brukar köra 1 dl havregryn, 2 dl havremjölk och en nypa salt. När det är klart blandar jag i honung i gröten och toppar med kanel, banan, stora blåbär och ännu mer honung! En av mina absoluta favoriter. Blir så krämigt och gott, och matigare på något vis 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      25 januari, 2016 kl. 16:50

      jag kan tänka mig att det blir god smak av havremjölken – och gott med honung!!!

      Svara
  4. Eva skriver:
    25 januari, 2016 kl. 11:08

    Brukar koka 1/2 dl havregryn, lite rågflingor, lite solrosfrön och lite linfrön, en halv banan, hallon och blåbär och 2 dl vatten. Till det kan man ha lite vad man vill som topping. Hemgjort äppelmos funkar alltid men ibland blir det apelsin, kanel och hemkokta lingon. Eller ngt annat som råkar finnas hemma. Sååå gott!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      25 januari, 2016 kl. 16:50

      låter gott. jag älskar att gröt engagerar så mycket!!

      Svara
  5. Helena skriver:
    24 januari, 2016 kl. 23:11

    Min senaste kreation var 1dl havregryn till 1dl vatten, lite (1 msk kanske) amarant mjöl, 1 (över)mogen banan i skivor, en massa kanel och 2 torkade fikon i bitar. Allt kokas samman så att bananen “smälter”.
    Toppades med passionsfrukt, mango, jordgubbar, hallon och blåbär. Miam

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      25 januari, 2016 kl. 09:44

      låter urgott; men berätta om amarantmjöl – vad är det?

      Svara
  6. Sofia skriver:
    24 januari, 2016 kl. 22:14

    På Saltå kvarns hemsida finns ett recept med morot, honung, solrosfrön, russin och havregryn. Så gott. Tror den heter ngt med “morotskaka”.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 22:37

      härligt, låter gott! (minus russin 🙂 )

      Svara
  7. frida skriver:
    24 januari, 2016 kl. 19:36

    Nu kör jag overnightsoats och har med mig det till skolan. Tricket där tycker jag är chiafrö, det gör det krämigt och gott. Men på helgen så är min favorit att koka upp vanlig havregrynsgröt med ett ägg, banan och jordnötssmör. Kvarg eller mjölk till, plus färska blåbär och hallon. Och jordnötter, om man är på det humöret. Mums!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 22:38

      mums, det låter som en gröt i min smak!!

      Svara
      1. Frida skriver:
        25 januari, 2016 kl. 18:26

        Man kanske skulle prova att toppa med hackad mörk choklad, göra en snickersgröt. Det skulle nog sitta finfint som värmande kvällsmål efter en stunds utomhusaktivitet:)

        Svara
        1. Sara Rönne skriver:
          25 januari, 2016 kl. 20:31

          NOW WE’RE TALKING!!!

          Svara
  8. Anna Jansson skriver:
    24 januari, 2016 kl. 16:25

    jag har också gärna i ett ägg i min gröt, och russin för så gjorde alltid min mormor (russinen alltså). Annars så vill jag gärna prova jordnötssmör på gröten, ALLA verkar ju ha det men jag är som vanligt sen på bollen 😉

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 16:57

      nötsmör passar till mycket!! 🙂

      Svara
  9. Johanna skriver:
    24 januari, 2016 kl. 11:18

    Min godaste gröt är godast för att den är kryddad med en otrolig mängd barndomsminnen. Det bästa jag vet är helt vanlig havregrynsgröt kokt på vatten, salt och med en rejäl näve russin, serverad med hemgjort äpplemos och mjölk (från mormor) eller mannagrynsgröt med hallonsylt och mjölk (från farmor). Det enklaste är det godaste för mig. 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 11:20

      jag kan förstå storheten i det; om man gillar russin… :-p

      Svara
  10. Anna (orka mera) skriver:
    24 januari, 2016 kl. 10:40

    Det där måste vara den snyggaste grötuppläggningen jag sett. Min är mer ful, och jag har bara ett recept: Hälften havregryn, hälften rågflingor. Serveras med hackade paranötter, mosad banan och havremjölk. Jätteful men alldeles alldeles underbar…
    Till frukost är jag rabiat och vågar mig inte på nya experiment, de tar jag till mellanmål… för jag kan äta gröt hur många gånger som helst på en dag! 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 11:20

      jag vet; du är den största grötomanen jag känner till!!!!

      Svara
  11. Louise skriver:
    24 januari, 2016 kl. 10:35

    Det här hamnar på att-prova-listan. Min stående favorit på grötfronten är overnight-oats på havregryn, mjölk, mosad banan, kanel och russin. Lätt att fånga i farten på morgonen!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 11:19

      åh, overnight oats! det var länge sedan jag gjorde det!

      Svara
  12. mia skriver:
    24 januari, 2016 kl. 10:26

    Till vardags: Rikligt med kokosolja och mosad banan rörs ner i kokad havregrynsgröt. Toppas med kokosflingor eller kokosflakes + nötter. Ägget på sidan om i stilsäker äggkopp. ÄLSKAR!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 10:34

      haha “stilsäker” äggkopp 🙂

      Svara
  13. Marica skriver:
    24 januari, 2016 kl. 10:20

    Oj nu blev jag sugen på gröt till frukost. Jag kokar havregryn, linfrön och sätter blåbär på. Nu ska jag testa äggvarianten också 🙂 Tack för tipset!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 10:34

      ja, prova!

      Svara
  14. Nellie skriver:
    24 januari, 2016 kl. 09:55

    Jag kokar gröten på enklaste vis med vatten och en nypa salt, men även lite kardemumma. När gröten kokat klart och satt sig lite blandar jag i lite varm mjölk och typ en tesked kokosolja. Min gröttopping är kanske inte så modern en ack så god, kanel och äppelmos.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 10:34

      kardemumma är gott i gröt; ger smak av bulle!

      Svara
  15. Kari skriver:
    24 januari, 2016 kl. 09:47

    Det där var ju en rubrik som jag inte kunde missa! Jag har själv inget gott grötrecept men återkommer för att få inspiration från kommentarerna.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 januari, 2016 kl. 10:35

      välkommen tillbaka! 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA