Jag följer Tastemade på Snapchat och såg en maträtt flimra förbi som såg så himla god ut. Lite som en mac and cheese men med mer näring. Om du försvann någonstans redan vid ordet Snapchat så ska du läsa detta: hur funkar Snapchat?
Jag kan också tipsa om podden Socialt by default som pratar rätt så mycket om Snapchat! Och just ja, följ mig på Snapchat såklart: sararonne heter jag! Jag har dessutom precis funderat ut hur jag vill använda Snapchat och skapa innehåll – jag började med min nya strategi igår.
Hur som helst. Jag såg en “pasta bake” genom Tastemade och jag dog lite. Den såg så himla god ut. Och jag kan dessutom berätta att den var himla god!
Jag gjorde den i måndags (ni vet, meatless Monday och allt) och den passade så bra en novembergrå dag som bjöd på storm och regn och låga moln.
Jag har inget riktigt recept men det behövs inte heller, däremot behöver du se till att du har det här hemma för att göra en riktigt god pasta bake:
Pasta (vilken sort som helst)
Riven ost (riven mozzarella eller cheddar är mitt tips)
En bit pumpa (ja de finns kvar i butik!)
Lök (en riktig superfood – kolla här bara)
Crème fraîche
Salt och peppar
Ok, got it? Så bra! Då ska du göra såhär:
1. Sätt ugnen på ca 180 grader eller så.
2. Skär pumpa och lök i bitar, lägg på plåt och baka mjuka i ugn (kanske ca 15-20 minuter lite beroende på). Jag ringlar över lite olja och strösslar flingsalt över.
3. Koka pastan al dente.
4. När pumpan och löken i ugnen är mjuk så mixar du det till puré och häller i crème fraîche.
5. Blanda pastan med pumpamixen.
6. Varva pastablandning och ost i en ugnssäker form, och ha ett lager ost på toppen.
7. Gratinera en sväng, lite osäker på vilket gradantal jag hade – men jag ökade på till kanske runt 200 grader i tio minuter eller så. Tills det såg klart ut helt enkelt.
8. Servera och njut av riktigt god mat!
14 kommentarer
Åh tack för inspirationen! Har de mesta av de ingredienserna hemma just nu och ingen speciell rätt planerad imorgon, ska nog ta och testa detta 🙂
JA! berätta vad du tyckte sedan!!
Åh, den ska jag göra!
Jag kör en vegetarisk vecka nu, för att jag äter så himla mkt kött och vill testa på lite… Så nu blir jag sådär EXTRA glad för bra recept som dessutom är vegetariska. Detta är precis min stil, verkar lagom svårt och jäkligt gott 🙂
ja men då passar ju denna utmärkt! min mamma är vego så vi äter mycket vegetariskt, men jag bloggar konstigt nog sällan om det.
Mmh så gott!! Vegetariska pastarätter är så goda, och bidrar ju med massvis av protein! 🙂
goda är det! men protein vet jag inte om det var så värst mycket här… :p
Haha, Snapchat och vegetarisk mat i ett inlägg, det är ju som gjort för mig!
hahahaha!
Det ser verkligen gott ut! Och tack för en så himla inspirerande och bra blogg 🙂
Kul att du läser Janina – tack för kommentaren!
Pumpa i pasta måste jag ju testa! Bra inspo!
Ja, supergott är det!
Enkla och snabba vardagsrecept är alltid välkomna! 🙂
ja, så tänker jag med. men jag blev ändå förvånad över hur många som önskar mer mat i min blogg (att döma av kommentarerna till inlägget som heter “jag vill ge er julklappar”) – har liksom inte sett mig som en matblogg men nu tusan blir det mer mat!! och bakning!