Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Jullimpa – snabbt och enkelt recept

  • 31 oktober, 2015
  • 7 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Vi börjar med jul nu. Med julbak framförallt. Doften av saffran smyger sig in i köket och vi har bakat jullimpor som är mustiga och kryddiga och dessutom fullkomligt fantastiskt enkla att göra. Dessa jullimpor kräver ingen jäst – och ska därför inte heller jäsa. Förberedelsetiden är cirka en kvart och sedan sköter de sig själva i ugnen.

Det är en hel del ingredienser som ska i men låt inte det avskräcka dig, detta bröd är en sann njutning!

Nu på morgonen efter en morgonpromenad på små skogsvägar ska jag njuta några skivor av detta bröd till frukost med en kopp te eller kardemummakryddat kaffe. Jag ska bre smör och skiva riktigt lagrad ost. Kanske med en riktigt god marmelad till. Den slags lyxen alltså!

Recept på jullimpa – 2 bröd

Det här behöver du:

500 g kvarg

5 dl kallt vatten

2 dl mörk sirap

0.5 dl honung

1 apelsin, 1 tsk rivet skal

7.5 dl grahamsmjöl

5 dl grovt rågmjöl

4 dl vetemjöl

1 msk salt

1 msk bikarbonat

1 msk malen ingefära

1 msk malen kryddnejlika

1 msk malen kanel

2 tsk hel anis

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj två avlånga brödformar – alternativt klä in dem i bakplåtspapper.

2. Vispa ihop kvarg, vatten, sirap och honung i en stor bunke.

3. Skölj apelsingen och riv skalet.

4. Blanda ner apelsinskalet och alla torra ingredienser i degvätskan och rör till en jämn deg.

5. Fördela degen i formarna, tryck ut degen och strö över grovt rågmjöl.

6. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.

7. Vänd upp brödet på galler och låt svalna – skär inte i brödet förrän det svalnat helt.

jullimpa 2 IMG_7746 jaktcocker hazel 2 IMG_7732

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Relaterade ämnen
  • bröd med bikarbonat
  • bröd med kvarg
  • bröd till jul
  • bröd utan jäsning
  • jullimpa
  • snabbt och enkelt bröd
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

Fredagsmys

  • 30 oktober, 2015
Läs mer
Nästa artikel
  • Halsa
  • Livet med mera

Hej november – vad härligt vi kommer ha!

  • 31 oktober, 2015
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
7 kommentarer
  1. Jessan skriver:
    1 november, 2015 kl. 18:10

    När halloween är över och det blivit november tycker jag det är helt OK att börja julpeppa! Jag längtar så efter att få starta årets teadventskalender 🙂

    Svara
    1. traningsgladje skriver:
      1 november, 2015 kl. 19:53

      just ja, den har jag hört talas om!!

      Svara
  2. Lina skriver:
    31 oktober, 2015 kl. 12:44

    Låter supergott! Måste testas!

    Svara
  3. Anja skriver:
    31 oktober, 2015 kl. 11:41

    Gud vad gott det låter! Jag ska så baka detta bröd! Hade ett liknande favvobröd som jag gjorde på filmjölk, så man slipper jästiden, men som jag inte gjort på länge. Din blogg är förresten så härlig!

    Svara
    1. traningsgladje skriver:
      1 november, 2015 kl. 19:56

      åh tack anja!! älskar för övrigt bikarbonatbröd!

      Svara
  4. frida svensson skriver:
    31 oktober, 2015 kl. 08:55

    nybakt bröd med smör på. det absolut godaste som finns!

    Svara
    1. traningsgladje skriver:
      1 november, 2015 kl. 19:57

      enig!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA