Kanelbullens dag 2015 är den 4 oktober – det datumet gäller varje år. Den 4 oktober är på söndag men jag tjuvtränade igår och provade två nya recept på kanelbullar. Dels ett glutenfritt recept på kanelbullar och så ett vanligt traditionellt recept på kanelbullar – en av alla de som finns på baksidan av mjölpaketet.
Jag läste att vi köper runt 7 miljoner kanelbullar på kanelbullens dag. Vilken fullträff det blev sedan kanelbullens dag kom till år 1999 av Hembakningsrådet på deras 40-årsdag. Hembakning låter ju däremot inte som att det har särskilt mycket med köpta kanelbullar att göra.
Hembakningsrådets tips för saftigare bullar är att inte smälta smöret i kastrull – utan istället klicka i rumsvarmt smör i degen.
Jag har tre tips inför Kanelbullens dag den 4 oktober:
> Den absolut godaste bullarna jag ätit från bageri är kardemummabullarna bakad på surdeg från Feldts i Halmstad, eller de man köper på Fabrique. Mums!
(…och ett bonustips till dig som vill vara vågad och gå utanför boxen)
19 kommentarer
Vill se dig knyta bullar sen!
om du gör degen
Min äldsta son fyller år 4 okt. Tror du att han tycker det är tråkigt att fylla år på kanelbullens dag, varje år. Inte så värst….. 😀
Kram M
haha vilken fullträff
Wow, vilka läckra bilder och gudars vad jag blev kanelbulle-sugen nu! 🙂
eller hur, älsk på kanelbullar!!
jag önskar VI kunde fika såna där stora på Saturnus! Det måste vi göra någongång 🙂
men ja! kanske nästa gång annie??
Nästa gång du har vägarna förbi Östersund ska du titta in till Frejas Bakeri och köpa kardemummaknyten. Sen kan vi börja snacka “världens godaste”… 🙂 Tror dom har öppet tors-sön.
Frejas står på min lista!!!
Haha, jag gillar att ena receptet lämpar sig särskilt bra för Instabilder! Ser dessutom jättegott ut, vore kanske något för mig som aldrig bakat en kanelbuller ever. Men jag gillar den amerikanska kedjan med kanelbullar och undrar varför inte den finns i Sverige.
Mums för kanelbullens dag! Jag gjorde förra veckan en med bovetmjöl som blev riktigt smarriga (http://bakasockerfritt.se/recept-kategorier/item/glutenfria-kanelbullar-med-bovetemjol).
Ja det var de jag testade Marja, men min deg var väldigt kladdig trots att jag hade i mer mjöl än angivet – så det fick bli som små knyten (ser ut som kubb) istället. Goda, hur som helst!
En av årets bättre dagar 🙂 Slagen på mållinjen av semmeldagen…
Kör alltid samma recept. Kanske dags att vara lite wild and crazy och byta…
ha, live on the edge – prova något nytt! vilket recept använder du?
Åh, vad perfekt med glutenfria bullar, det måste jag prova inför helgen.
Jag är inte intolerant men märker att magen blir så mycket lugnare utan gluten.
Ha en toppentorsdag!!
KRAM
Tack detsamma Ulrica!
=) Fantastiskt!
Ja älsk på kanelbullens dag!!