För några veckor sedan hade vi en av många fina grillkvällar – och till allt det grillade gjorde vi ett recept från Leila Lindholm. Det var en sallad med sötpotatis, fetaost och svarta belugalinser.
Vi äter rätt ofta vegetarisk mat eftersom min mamma är vegetarian (eller flexitarian om man ska vara noga eftersom hon inte äter industrikött utan enbart vilt och fisk). Just den här kvällen grillade vi aubergine, zucchini och en nyhet på grillen; kålrot. Vi brukar också grilla halloumi vilket är underbart gott när den är sådär seg och lite chunky.
Leila Lindholms sallad med belugalinser var så god att vi gjorde den också häromkvällen. Allra helst lägger vi upp den på ett stort fat så att man får med sig allt det gottiga på sin tallrik: de färska salladsbladen från landet som ligger på botten, de svarta belugalinserna som fortfarande är ljumma, den rostade sötpotatisen med flingsalt och så smulad fetaost och nyrostade hasselnötter på toppen.
Gör en enkel dressing till på olivolja, balsamico, salt och några varv med pepparkvarnen.
Här är receptet med exakta mått för den som är nyfiken.
Leila Lindholm är riktigt träffsäker när hon gör nya recept och jag gav min mamma Leilas senaste kokbok The fresh foodie i födelsedagspresent i juli. Jag har också några av hennes tidigare kokböcker och de känns alltid så lyxiga.
Här är några andra recept jag bloggat om:
> Körsbärslemonad – recept från Leila Lindholm
> Amerikanska pannkakor – recept från Leila Lindholm
> Kanelbullar – recept från Leila Lindholm
[insert][/insert] [insert][/insert]
6 kommentarer
Liten korrigering från grillkocken: det var rotselleri vi grillade, inte kålrot 😉
Gott! Jag äter lika som din mor, och har döpt mig till “vilterian”… 🙂
Jenny: ja det var ett bra tips, blir säkert supergott – tack, ska testa!! Vi grillade den skivad, rätt på grillen bara. Men vi har bakat kålrot i ugnen en gång, det var också gott. Då bakade vi den hel!
Anna: ja mums!
Fanny: ja det är riktigt gott!
Belugalinser är en favorit hos mig, och det där såg ju bara för gott ut! 🙂
Åh så gott det ser ut. Nötter & fetaost i mat alltså…
Påminner mycket om en rätt jag brukar göra ibland. Hur gott som helst och gärna med lite grantäppelkärnor på också. Brukar koka belugalinserna i lite rödvin och balsamvinäger, bra tips om man vill dricka rött vin till!
Men grillad kålrot har jag aldrig provat. Grillat den hel eller skivad? Direkt eller indirekt?