Efter att en kvarg med nötchokladsmak passerat förbi i mitt flöde lite för många gånger för att jag inte skulle uppmärksamma den och bli nyfiken fick jag påpassligt nog några produktcheckar från just Lindahls kvarg som står bakom den spännande smaken.
På Coop i Åre stod en hel trave i kylen och jag köpte en med nötchokladsmak, en som smakade passion och så en laktosfri kvarg med hallonsmak för att sedan åka hem och givetvis provsmaka alla tre (vem kan hålla sig?).
Nötchokladsmaken får nästintill full pott av mig. Den är vansinnigt god och bara ibland kan man känna igen den där smaken av sötningsmedel (aspartam).
Kvarg med hallonsmak var också riktigt god och den har jag ätit toppad med müsli, nötter och gojibär till mellanmål i några dagar nu.
Har du smakat? Vad tyckte du?
Fler smaker är granatäpple, blåbär, vanilj, tranbär, jordgubb, och citron lime. Den smaksatta kvargen – som inte innehåller socker – är sötad med acesulfam K och aspartam. Var uppmärksam på att inte överäta denna typ av produkt då sötningsmedel inte är optimalt för våra kroppar.
Lindahls kvarg finns också med naturell smak samt i en ekologisk variant – och det finns också en cottage cheese med kvargkaraktär.
Passa förresten på att tävla om en vattentålig Sony Xperia här!
[insert][/insert][insert][/insert][insert] [/insert]
16 kommentarer
Min favorit är blåbär! Smakar precis som en efterrätt men nötcremen är riktigt god den med! =)
Persika-passion och hallon tyvört jag riktigt bra om! Men nöten var ingen hit alls tycker jag!!
Jag gillar den osötade vaniljsmaken med lite hallon och kokos till, och brukar blanda nötchokladen med grädde, ovispad eller vispad. Blir efterrätt! 🙂
Katten: haha
Tina: ja de är goda, särskilt vaniljen!!!
Rund: tack, ska testas!!! 😀
Förresten Sara:
Tips (men har bara hittat den i stor burk, men ändå osötad): Granatäpple. Fantastisk god! 🙂
Gillade nötchokladen, men har inte fastnat för någon av de andra.
Då tycker jag mer om “sockerbomberna” dvs smaksatt kvarg med socker.
De toppar jag tex min overnight oats med eller äter som efterrätt ( istället för glass)
You had me at nötchoklad! Måste hitta den! Låter njutbart 😀
Sandra: typiskt! hoppas den står där på hyllan snart!!
Vill så gärna testa nötchokladsmaken, men den tycks inte finnas att få tag i här i Bromma, varit inne och kollat i 3 affärer -.-
Camilla: bra tips!
Jag älskar nötchokladen! Har haft i en tsk carobpulver ibland för extra lyx!
Malin: haha men det är ju en bra grej tycker jag; att det smakar som nötcréme!
Emmi & Rund: meeeen vi har ju helt olika smak! mango/passion/persika gillar jag minst. haha!!
Paula: 🙂
Tycker mest om persika/passion och citron/lime. 🙂
Förlåt men… Nötchokladen var vidrig…!!! (Personlig åsikt, såklart). Den smakade väldigt artificiellt i min mun. Ungefär som Lokas försök för några år sen på (vad var det?) jordgubbscheesecake, choklad/kladdkaka och något mer… *Waaah*..!! 😛
Men som sagt, smaken är som baken. Tur det! 😉
Kram M
Jag har prövat hallon, helt okej men lite väl söt tycker jag. Men nötchokladen lät ju magisk, får kolla efter den i affären 🙂
Har inte testat just nötchoklad, efter ett proteinpulver med denna smak som var helt förfärligt har jag inte kunnat äta mer syntetisk nötchokladsmak. Men alla säger att den är god, så den kanske kan rädda tillbaka mig till nötchokladens värld? Blåbär, hallon, vanilj och den orange (persika, mango, passion?) är riktigt goda och är snabba mellanmål när inget annat hinns med.
Skrev ett inlägg om skillnaderna i protein- & energiinnehållet mellan de olika kvargerna här; http://explorista.se/kvarg-bra-eller-daligt/
Åh jag är riktigt förtjust i hallon. Toppar med frysta hallon också. En kollega sågade nötchoklad med kommentaren att det smakade som nötkräm men det är ju gott så ska testa!