Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Våffeldagen

  • 23 mars, 2015
  • 3 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

På onsdag är det våffeldag – eller ja, egentligen vårfrudag – och jag har legat i och tränat på att äta våfflor. Förr om åren hade man mjölk och ägg över i ladorna vilket gjorde våfflor till tacksam mat såhär års.

Innan mitt besök åkte hemåt igång gjorde Elisabeth våfflor till mig och Mia. Det lär bli fler våfflor i veckan – mer klassisk fjällmat finns knappt. Jag är nöjd med att jag köpte våffeljärn för några veckor sedan (det blev en Åviken eftersom det får bäst i test för jämnan) – och elvisp för de rätta tillbehören!

Jag åt våfflorna med frukt och bär men är sugen på att också göra ingefärskräm nästa gång för en riktig boost. Tipset kommer från tidningen Allt om mat som säger att man ska riva 1 msk ingefära och blanda med 2 dl turkisk yoghurt och 2 msk florsocker.

Mia åt våfflor med brieost och fikonmarmelad uppe på Vita Renen och jag har förut ätit våfflor med löjrom och klassiska tillbehör. Det här med våfflor går att variera i en oändlighet; både för att hitta bästa våffelsmeten – och bästa tillbehören.

Har du bloggat om våfflor (smet eller tillbehör spelar ingen roll) – lägg en länk i kommentarsfältet! Det vore kul att ta del av dina bästa tips!

Här är några andra tips:

> Chokladvåfflor utan gluten eller mjölk

> Glutenfria våfflor gjorda på banan

> Klassiska våfflor från Leila

> Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom

> LCHF-våfflor

[insert]våfflor 01[/insert][insert] våfflor 02[/insert]

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Relaterade ämnen
  • bästa våffelsmeten
  • våfflor
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

En tränande människa

  • 22 mars, 2015
Läs mer
Nästa artikel
  • Skidåkning

Utanför min comfort zone – skejt i Ullådalen

  • 23 mars, 2015
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
3 kommentarer
  1. Sara skriver:
    23 mars, 2015 kl. 22:42

    Lisa: mums, tack!

    Erika: jag har typ aldrig ätit våfflor med nutella. om jag börjar kanske jag aldrig kan sluta…

    Svara
  2. Erika skriver:
    23 mars, 2015 kl. 19:41

    jag kör på den mest onyttiga varianten med sylt, nutella och glass. Extra allt liksom. Tur det inte bli våfflor så ofta för min del, haha! 😀

    Svara
  3. Lisa skriver:
    23 mars, 2015 kl. 11:32

    Jag kunde inte hålla mig tills onsdag så jag gjorde våfflor imorse. Eftersom jag är glutenintolerant forskar jag efter nya recept hela tiden. Detta recept gjorde jag idag och serverade med blåbärssylt. Mums 😛
    75 g smält smör
    1,5 dl mjölk
    1,5 dl vatten
    2 dl glutenfri mjölmix (ljus)
    1 dl majsmjöl
    2 msk mandelmjöl
    1 tsk bakpulver
    en aning vanillinsocker
    en aning salt

    Blir smeten för lös= tillsätt mer mjöl. Gör gärna en testvåffla för att kolla att smeten är tillräckligt tjock.
    Glöm ej att smöra våffeljärnet

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA