Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Godaste bullarna

  • 2 oktober, 2014
  • 15 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

På lördag är det kanelbullens dag och vi lär väl bli bombarderade med det typ idag och imorgon. Jag är redan färdigbakad och klar – jag har gjort världens godaste kanel- och kardemummabullar. Inte runda utan mer som bullknyten. Jag är världsbra på bullar, men bakar typ varannat år. Kanske lika bra det, annars skulle jag äta bullar varje dag.

Mina bullknyten med härlig fyllning och lyxig deg ska jag bjuda på lite varstans, jag har packat in dem i bilen tillsammans med landsvägscykel och löparskor och femtioelva ombyten. Jag ska ju iväg på träningshelg!

Det recept jag använder kommer från bakguden Leila. Finns det något recept från henne som inte blir bra! Det är all in med både vetemjöl, socker och smör – och det är dessutom grädde i degen. Men så är det också kanelbullens dag en gång per år, och jag bakar som sagt vartannat. Om det nu skulle spela någon roll. Ska man äta bullar så ska de tamejtusan vara de bästa! (Bullarna från Feldts bageri och från Fabrique är också de bästa)

Såhär gör du Leilas kanelbullar (16 st):

> Smula ner 1 paket jäst i en bunke och lös den med 2 dl kall mjölk, 1 dl grädde, 1.5 dl strösocker, en nypa salt, 100 gram mjukt smör och 1 ägg.

> Tillsätt lite vetemjöl i taget – totalt ca 11 dl – och arbeta samman. Knåda ca 20 minuter i maskin eller ta ut på lätt mjölat bakbord och knåda degen för hand. Du kommer märka att degen har en härlig och fast konsistens – den är lättarbetad.

> Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.

> Sätt ugnen på 200 grader.

> Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.

> Bred på generöst med smör, råsocker och kanel – blandat med frön frön vaniljstång (om du har).

> Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.

> Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).

> Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).

> Pensla bullarna med uppvispat ägg.

> Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

> Pensla kanelbullarna med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma.

[insert]kanel kardemummabullar - knutor. recept från leila lindholm.[/insert][insert]kanel kardemummabullar - knutor. recept från leila lindholm.[/insert][insert]kanel kardemummabullar - knutor. recept från leila lindholm.[/insert][insert]kanel kardemummabullar - knutor. recept från leila lindholm.[/insert][insert]kanel kardemummabullar - knutor. recept från leila lindholm.[/insert][insert]kanel kardemummabullar - knutor. recept från leila lindholm.[/insert]

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Relaterade ämnen
  • kanelbullar
  • leila lindholm
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

Träningsvärk

  • 1 oktober, 2014
Läs mer
Nästa artikel
  • Livet med mera

Golden

  • 2 oktober, 2014
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
15 kommentarer
  1. maria at inredningsvis skriver:
    4 oktober, 2014 kl. 00:36

    WOW det där ser så smaskens ut att det bara vattnas mmm 🙂 hoppas du får en solig hösthelg.

    Ny post ute…Härliga kokosfett naturens under 🙂

    LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

    Svara
  2. Karin FitnessochHälsa skriver:
    3 oktober, 2014 kl. 23:47

    Vad duktig du är på att snurra bullarna så där snygga! Och smart att packa med dem i helgen och bjuda på.
    Ha en härlig Kanelbullens Dag imorgon!

    Svara
  3. Dietandthecity/Alex skriver:
    3 oktober, 2014 kl. 21:25

    De ser köpte ut!!! O M G!!! Jag dööör, älskar kanelbullar!!!

    Svara
  4. Nellie skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 22:34

    Jisses vilka goda bullar! Nu vill jag också baka bullar. Mums!

    Svara
  5. Ingmarie skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 19:33

    Tror bestämt jag måste bjuda hem mig till dig. 😉

    Svara
  6. Anna (orka mera) skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 19:30

    Men ååååh, så gott! Bakade också här hemma igår. På lördag smäller det, gissa vem som har med sig kanelbullar på flyget till Kroatien!

    Svara
  7. Marja - Baka Sockerfritt skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 18:35

    Vilka snygga bullar! Även jag har bakat kanelbullar. Jag har dock gjort dom “runda”, men skulle vilja lära mig göra den formen som denna!

    Svara
  8. Lisa skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 17:27

    Fina! Ser sjukt goda ut. Och tack för en bra podd. Har lyssnat på typ alla avsnitt på några veckor. Bra träningsinspiration. 🙂

    Svara
  9. Sara Borg skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 16:36

    De där kallade vi “snurrbullar” hemma när jag var liten. Det tar ju lite längre tid än att göra “vanliga” bullar, så det var till jul som mamma slog på stort och tyckte att vi skulle göra sådana. Fast jag åt mest upp degen. Har alltid tyckt att deg och smet är så mycket godare än slutprodukten.

    Svara
  10. Linnéa i Colorado skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 16:31

    Oh din blogg ar sa fin!! blir helt bullknapp har borta 🙂

    Svara
  11. Lotta skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 15:12

    Så snygga bullar! Mycket snyggare än mina..

    Ett kanontips som jag lärt mig är att halvera jästmängden men dubblera jästiden. Jag gör bullar på mindre än ½ pkt jäst och låter jäsa 2-3 timmar som deg och kanske 2 timmar som bullar. Tar ju en evinnerlig tid men de blir sju-hu-kt goda!

    Svara
  12. mari skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 12:45

    Men jisses! Hur tusan får du till dom så fina….? Jag kommer över på en fika =)

    Svara
  13. Mia skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 12:35

    Amen lägg av! Vilka fina!

    Svara
  14. Karin Tri - triathlon skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 11:59

    Vad fina de blev!

    Svara
  15. Cykelkatten skriver:
    2 oktober, 2014 kl. 11:13

    Ser ruggigt goda ut dessa!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA