Igår gjorde jag brownies utan mjöl – ett jätteenkelt recept. Dessa är så fruktansvärt goda att du skulle ångra dig om du inte rörde ihop en likadan smet och ställde in i ugnen ikväll.
Till skillnad från andra chokladsaker så är dessa glutenfria brownies godast när de svalnat så motstå frestelsen att tjuvsmaka direkt när du tagit ut dem ur ugnen. Om du kan – vänta till och med till dagen efter så har de hunnit bli ännu saftigare och mumsigare!
Tips: skär dem i små bitar för sötsaker man kan ta många av – eller gör större rutor och servera med grädde och färska jordgubbar eller hallon för en alldeles lagom fantastisk efterrätt.
Recept på brownies utan mjöl
Sätt ugnen på 180 grader
Smält 100 g choklad i vattenbad (välj god kvalitet, men inte jättemörk – typ 65%) och blanda i knappt 1 dl kokosolja
Vispa ihop 3 ägg med knappt 1 dl kokossocker, knappt 1 dl kakao (jag använder raw och eko) och 3 msk starkt kaffe
Blanda ihop allt
Häll i form och grädda i ca 10-30 min beroende på din ugn och önskad konsistens
[insert][/insert][insert]
[/insert][insert]
31 kommentarer
Anna: det blir ingen kokossmak vad jag känt. testa smör annars. vet inte vad som funkar vad gäller andra oljor.
Mimmi: det kan ju vara du som bakat den dåligt….
ÖHHHHH, kan ju vara det sämsta recept jag nånsin testat!!! Vilken skitkaka
För en annan som absolut avskyr kokossmaken, måste det vara den oljan? Vad kan funka annars? Inte jordnötsolja heller, det är ta mig tusan ännu värre!
“Vanlig” rapsolja?
Helén: kokosolja kan du köpa i välsorterade livsmedelsaffärer numer. om du bor i sthlm hittar du både det och kokossocker på t.ex. blueberry lifestyle (de har butik på sibyllegatan) men också i hälsokosten. finns också på nätet, kolla t.ex. bodystore.se! 🙂
Vart får jag tag på kokosolja och kokossocker? I en “vanlig” affär eller? Har aldrig hört talas om det och blev kanon sugen på att smälla i hop en sådan där skönhet!! 😉
Malin: ja!
Cornelia: funkar säkert bra
Tror du man man använda sötströ istället för kokossocker? 🙂
Å jag som haft chokladsug länge nu, måste nog tvinga sambon att köpa choklad 🙂
Fyscoachen: nästan lika goda som ditt recept, det är en tuff fight. en browniebok nästa gång kanske? 🙂
Fia: 🙂
Marja: ja lite moussig
Susanna: 🙂
Sara: ja!!!!
Fanny: det är lugnt 🙂
Frida: ja superenkelt
Madelaine: ja de är goda, lite annorlunda konsistens när de är raw
Jessica Claréns raw brownie recept är också “to die for”.
Detta ska testas!! Låter så sjukt gott! (och enkelt!)
Kommentaren om kakaon och hälsobloggar var kanske inte riktat direkt till dig utan mer en tanke jag hade, ber om ursäkt om det verkade som obefogad kritik till dig. 🙂
OOOhh! MÅSTE göra!!! 😀
Men dra mig baklänges på en liten vagn! Det ser ju nästan olagligt gott ut. Måste jag testa i helgen….dreggel dreggel…
Ah, det här såg så gott! Konsistensen ser underbar ut ^^
jag med!! Tack för tipset! 😀
Waaaaow, ser sjukt gott ut!!
Fanny: använder ingen annan kakao så tänkte inte köpa hem något annat även om jag ska baka. 🙂 skrev nog inget nyttigt om kakaon i detta inlägg men ska man äta kakao kan man ju äta bästa möjliga. tack förresten!
Anna: JA
Mari: nej dö inte. ät först!
Men jag dör. Måste ha =)
Så gott!!!!
Mums! Men kanske lite onödigt att använda raw kakao när den ändå ska bakas? 😉 Tycker att det är viktigast att satsa på ekologisk och fairtrade choklad då förhållandena kan vara riktigt dåliga för konventionellt odlad kakao. Fast även eko kakao är ju inte helt oproblematisk, helst ska en nog verkligen kolla upp leverantören ifråga.. Överlag är jag lite skeptisk till att hälsobloggar ofta hyllar kakao som något nyttigt utan att kanske påpeka att det inte alltid är det bästa för miljön och människorna bakom produkten. För övrigt, vilka otroligt fina bilder du tar! 🙂
Upp&Hoppa: ja gör’t!
men MUMS! “springer förbi affären och köper choklad på vägen hem”.