Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Vegetarisk julmat

  • 17 december, 2013
  • 6 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Mamma är vegetarian och min favorit på julbordet är lax i alla former. Det andra är faktiskt inte lika roligt, inte ens julskinkan även om jag alltid köper krav-märkt sådan. Jag gillar traditioner men jag gillar också nytänk och eftersom jag denna vecka har tid och möjlighet så har jag testat att göra några rätter som kanske dyker upp på julbordet nästa vecka. Ikväll blev det rödkålssallad med apelsin och valnötter och en paj på broccoli och brysselkål med ädelost. Två fullträffar!

…..

Paj med broccoli och brysselkål

Knåda ihop en deg på 150 g smör, 4 dl dinkelmjöl på fullkorn, 4 msk vatten och en nypa salt. Låt vila i kyl i ca 20 minuter.

Koka 2 broccoliknippen och 1 nät brysselkål så att de blir mjuka. Fräs sedan tillsammans med 1 grovt hackad lök tillsammans med lite chili, salt och svartpeppar.

Vispa upp 2 dl mjölk, 1 dl grädde och 3 ägg. Tillsätt de frästa grönsakerna och smula ner 75 g grönmögelost.

Tryck ut pajdegen i en form, nagga med gaffel och grädda skalet i 15 minuter på 175 graders värme.

Häll i pajsmeten och strössla över västerbottensost (så mycket som du vill ha).

Grädda i 30 minuter på 175 graders värme.

…..

Sallad på rödkål, apelsin och valnötter

Finstrimla en bit rödkål och lägg i en skål.

Filéa en apelsin och lägg skivorna över rödkålen och krama ur saften.

Hacka en näve valnötter och strössla över.

Ringla olivolja och dra över ett par varv med pepparkvarnen.

vegetarisk paj

vegetariskt julbord

vegetarisk julmat

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Riktigt mycket träning

Slå på traktordäck

  • 17 december, 2013
Läs mer
Nästa artikel
  • Okategoriserade

Women’s Health

  • 18 december, 2013
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
6 kommentarer
  1. Pingback: Jultecken och brysselkål - recept
  2. Nellie skriver:
    20 december, 2013 kl. 07:35

    Ja, visst behövs det lite mer grönsaker på julbordet. Jag ska bidra med två sallader till vår knytjul. Denna rödkålssallad finns med i planerna och när du nu testat och säger att den är en fullträff så är den spikad. Tack! Jag har sett en annan julsallad någon stans, med fänkål. Nu kan jag fokusera på den i stället. 🙂

    Svara
  3. Katarina skriver:
    18 december, 2013 kl. 16:50

    Åh det låter mer som mitt julbord. Väldigt less på den vanliga julmaten. Inte ens sugen att smaka i år.

    Svara
  4. Amelie skriver:
    18 december, 2013 kl. 11:11

    Åh, så bra! Rödkål, broccoli och brysselkål är bästa sortens superfoods också. Nyttigt och vackert! Tummen upp för grönt (och lila).

    Svara
  5. Fanny Roethlisberger skriver:
    18 december, 2013 kl. 08:03

    mmmm båda låter ljuvliga! Jag ska också öka det vegetariska utbudet på vårt julbord i år. Idag provar jag en pumpafalafel med saffran och mandel… i mos-variant smakar det underbart i alla fall, så falafel borde ju bli bra det med, tänkte jag?! 🙂

    Svara
  6. Ingmarie skriver:
    17 december, 2013 kl. 23:49

    Mmmmm! Och tack! 🙂

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the ...
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA