Att göra müsli är enkelt. Blanda torra ingredienser i en skål – och smaksättning i en annan. Blanda sedan de 2 och lägg på plåt. In i ugn på ca 180-200 grader i ca 15 minuter (rör om lite nu och då).
Bland mina torra ingredienser finns havregryn, chiafrön, linfrön, solrosfrön, hackade cashewnötter, mandlar och valnötter.
Min smaksättning bestod av: kokosolja, kakao, kanel, pepparkakskrydda och honung.
När müslin rostades i ugnen doftade det choklad i hela lägenheten. Det blir en härlig start på dagen imorgon. Funkar också utmärkt som gå bort-present: lägg i burk och knyt en rosett om.
11 kommentarer
Provade göra liknande müsli, bytte ut lite ingredienser men med massor av choklad i. Farligt gott!
åååhhh, detta du! Det måste göras!!
Vad gott! Härligt med lite “juliga” smaker!
Vibeke: äsch, lätt att missa! 🙂 🙂
Embarassing 😉 Et stort tack 🙂
Vibeke: står i inlägget. 🙂
Fantastisk! Hur lenge rostar dom och på vilken grad?
Charlotta: müsli innebär obegränsade möjligheter
Madelaine: haha japp
Du är fiffig du ;). Låter riktigt mumsigt. Måste testas.
Åh, det var ju en ide, att ha choklad i muslin!