Det här med nyttigt kan ju diskuteras beroende på definition och kvällens glass var inte paleo – men det var ändå “nyttigt”. Jag mixade kvarg med frysta körsbär och en fryst färdigmix av superbär (gojibär, havtorn och sådant) toppat med vaniljpulver (nej inte socker) och maple syrup (Petra upplyste mig om att den är “nyttigare” än agave eftersom den är mindre processad). Där har du glassen! Supergod, om du frågar mig.
Till varmrätt gjorde jag en annorlunda variant på grönsaker i ugn. Rödlök, paprika, sparris och små champinjoner hamnade på en plåt tillsammans med kycklingfilé. På med olivolja, nymalen svartpeppar och salt och voilá – där har du en nyttig middag.
Nu är jag så inspirerad av allt kul som finns att göra till frukost att jag både längtar och har beslutsångest! Tur att jag gjort en lista över alla roliga frukostalternativ…
4 kommentarer
Ville bara tipsa om en annan fantastisk grönsakskombo i ugn; aubergine, paprika och rödlök. Strössla över lite pessad vitlök, ringla rikligt med olivolja och salta och peppra. Så himla gott, jag brukar äta med quinoa och fetaost men det är gott till vad som helst!
Alltså den jag ska köpa en syrra till 🙂 <3
Haha, systemksmeran!
Vilken av kamerorna?