Lax i ugn med rostad potatis och morötter. Så himla gott. Och enkelt!
1. Lägg laxen på en plåt
2. Skär potatis i halvor eller fjärdedelar. Lägg vid sidan om laxen.
3. Dela små fina morötter på hälften och lägg vid sidan om laxen. Jag behåller den lilla blast som ibland finns. Det blir roligare på tallriken…
4. Ringla över olja och strössla över flingsalt på plåten – och toppa med lite honung. Peppra nymalen svartpeppar på fisken.
5. In i ugnen på typ 200 grader i 25 minuter.
5 kommentarer
Mmm, lax is da shit. Brukar bre pesto över, strö på pinjenötter och lägga in kvartade rödlökar. Men detta blir en bra variant! Ha en fin helg!
Instämmer med Jonna! 🙂 vill man ha det lite flottare så kan man mosa ihop fetaost och crèmefraîche (eller hur det stavas 😉 Och lägga på laxen! Mumma! 🙂
en favorit här hemma också. Det är så praktiskt med allt-i-ett. Tztziki eller annat kall yoghurtsås är gott till. Ibland kör vi med kyckling eller fläsk istället.
tack för middagstipset. ha en trevlig helg.
Såg ju jättesmarrigt ut, och enkelt. Tack för tipset! Jag är hopplös på att laga fisk men detta ska jag klart ge mig på.