Jag åt fantastiskt god mat hos Jessica i lördags och jag kan inte släppa det ur tanken. Så jag försökte mig på en repris ikväll. Det blev inte alls lika bra – men ändå väldigt gott, så ni förstår ju hur fantastiskt det var i lördags. Jag kan inte sätta fingret på skillnaden, men jag misstänker att Jessica lagar all sin mat med så himla mycket kärlek. Själv lagar jag ju Paleo – så kärleksfullt jag kan och förmår.
Jag trängdes med alldeles för mycket folk på Daglivs efter jobbet och gick loss i fiskdisk och charkdisk innan jag hejdade mig och skippade charken. Det blir tillräckligt dyrt ändå när jag handlar. På något sätt lyckas jag ofta fylla 2 kassar till bredden och sedan när jag kommer hem fattas det ändå grejer för att laga det jag vill. Idag kom jag ihåg allt och lite till vilket innebär att jag har kylen full.
Till middag blev det lax som jag kryddat med citron, olja, timjan, chili (ancho style) och havssalt. Medan den bakade till sig i ugnen kokade jag upp broccoli i lättsaltat vatten och lade i bond- och edamamebönor en kortis när broccolin var klar. Rikligt med olja och citronsaft och havssalt på det och voilá – klart att ätas. Så himla enkelt. Så himla gott!
Jag fick några frågor om vilka matbloggar jag följer och här kommer en hel drös med utländska matbloggar som jag har i mitt RSS-flöde (vissa är Paleo, vissa är vegan och vissa är full on delicious):
- Whole Food Diary
- Health Bent
- My little celebration (gå tillbaka någon sida för att hitta senaste recept)
- Oh she glows
- Peanut Butter Runner
- Robyn Lawley Eats
Nu när jag delat med mig av mina tips vill jag veta era, såklart! Så – shoot!
15 kommentarer
Skönt att se att du inte är helt paleo-frälst Sara… 😉
Jag har två favoriter!
http://nomnompaleo.com/
http://njutmat.blogspot.com/
http://sannalund.se/
Av henne har jag bland annat lärt mig de två laxrätterna
http://sannalund.se/recept/laxpaket-med-salami-och-mozzarella/ och http://sannalund.se/recept/laxfileer-i-kraftsas/
edamame, mums! Jag kollar bara bakemyday.se – inte mycket till mat men mer konst!
Katarina: tack för tips! jag älskar snygga bloggar!!!
Helena: åh jag håller med – bra blogg!!
Jenny: 🙂 kul att du hittade! har skrivit för just bröllopsguiden rätt länge, både reportage och artiklar.
Mmmm, såg riktigt gott ut! Vi äter mycket fisk men sällan lax men detta kanske skulle kunna tänkas tilltala min sambo också!
Lusläser ju bröllopsmagasin just nu och hajjade till när jag såg ditt namn-kul! Visste inte att du skrev artiklar också.
Ser supergott ut!
Jag gillar My New Roots: http://mynewroots.blogspot.com/
Good mat, mest vegan, mestadels glutenfritt, och med en massa extra information om olika matvaror.
Uppochhoppa: hmm, låter bekant. måste kolla!
Katarina: 🙂
Anneliten: yes, fast jag ser det mer som mat som är gluten och laktosfri. med det tänket får jag allt det andra på köpet. 🙂
AC: ja jättegott det med! måste testa såsen, den låter god. rödvin får plats i min paleodiet… 🙂
Nu kom jag på en bra länk http://www.helenaljunggren.com/
Jag gillar genomtänkta matinlägg med vackra bilder och personlighet. Detta är en blogg jag gärna tittar in i 😉
Edamamebönor är SÅ gott! Just nu är jag dock såld på sugarsnaps. Och snackpaprika. Och spenat. Och jordnötssmör- gjorde sås till kyckling med jordnötssmör, kokosolja, tomatpure, lime, vitlök, vatten och nån sojasås förra veckan som ett led i min pågående kolhydratrensning. Väldigt gott, faktiskt.
Hm. Jag som mest kikade in för att kolla mer på paleo : ) Fast jag får nog köra på nån slags medelhavsdiet så att det finns plats för kaffe och rödvin…
Aha, det var stenålders… Eller?
Åhh! Ser gott ut! Och jag känner mig vilsen och omodern – paleo? Får googla det.
Bra tips som jag genast ska kika in i.
Tack snälla för tips hos mig. Det blev en till shock absorber idag. En annan modell. Jag får testa och hoppas på tur. 😉
Edamamebönor. Åh, mitt bästa! Hm, matbloggar, jag följer matsåklart, tappar bort henne ibland, och återfinner. Fina bilder!