Det finns ingen hejd på bakandet och fixandet i köket just nu. Det är ju så roligt! Det är mycket roligare att baka Paleo style än att baka på LCHF-vis. Jag har provat båda. Paleo är mer superfoodigt – och det blir miljoners gånger godare. Jag är frälst på nytt – men just den känslan tänkte jag skriva mer om senare. Nu ska vi prata om muffins!
Det är en grej ni måste förstå. Jag älskar muffins! Och mjuka degiga kanelbullar. Det finns liksom inget som går upp mot känslan av “sticky” kolhydrater i munnen. Den där konsistensen och smaken som muffins, kanelbullar, limpmackor och pannkakor har gemensamt. Det finns inget godare – och typ inget sämre – för min kropp. Därför blir jag så himla lyrisk när jag bakar saker på bra grejer som smakar precis så som en riktigt god muffins eller kanelbulle eller pannkaka ska smaka. Jag kan fortfarande äta en bit av kolhydratshimlen – men med lika gott samvete som det smakar i munnen.
Jag sprang på det här receptet på “banana loaf” igår och det såg lovande ut – så jag gjorde en halv sats och bakade muffins istället för en stor kaka. Det blev 8 muffins i rätt så små formar – så att man kan äta flera med gott samvete. Och som vi gjorde! Om de var goda? Skojar du!
5 kommentarer
mmm låter fantastiskt gott! Must try!
Fantastiska bilder, jag litar på att muffinsen var urgoda. Sara, du är så bra på att hitta bra kostgrejer, experimentera med kosten – du bara måste gör något av detta! Lova!
Ser goda ut! Kan rekomendera ett recept på muffins från http://www.kaffeutansocker.se som är supergoda!
Ja, lchf-bakning är ju ingen hit. Visserligen är grädde och hallon ett bra substitut till efterrätt men kakor och bullar funkar inte så bra.
Är nyfiken på att testa paleo men gillar mejerier lite för mycket. Vad är egentligen okej där? Ost? Smör? Grädde? Mjölk?
Bakning är kul:)
Just muffins är inte min melodi, men dina bilder från muffinsbaket är helt fantastiska!