Jag har bakat havrekakor. Snudd på nyttiga. Havregryn, pumpakärnor och kokosflarn är ju superfoods som innehåller bra grejer. Smör är ju också rätt bra i rätt sammanhang. Ägg är bra. Rörsocker är inte så himla bra. Men hellre äkta hembakt än fuskfixat med tillsatser.
Jag följde inget recept när jag gjorde mina kakor. Jag smälte en klick smör och blandade resten av ingredienserna. Sedan klickade jag ut på plåt och stoppade in i ugn i ca 7 minuter på ca 200 grader.
10 kommentarer
Men kokosolja istället för smör blir nog kakorna ännu nyttigare 🙂
Mmmm, verkar ju jätte smarrigt och dessutom fyllt med massa bra grejer. Stevia måste jag köpa hem!
Tror det beror på vilket Stevia man har, vissa sidor säger 250 ggr sötare än socker andra 300. Kanske det står på påsen/burken?
Fia: ja det kan man kanske, jag är inte så insatt i just fruktos tyvärr! men stevia ska väl vara ok?
Kejrin: ja honung är bra. russin gillar jag inte… 🙂
Kaffeutansocker: bra! hade faktiskt stevia hemma men inte använt än. hur mycket mängd ska ma ha? motsvarar 1 tsk stevia 1 tsk socker??
Pröva Stevia om man ej vill ha socker! Funkar kanon 🙂
åh, vad gott det lät!
Jag tänker mig att en näve russin och lite honung eller rentav vaniljpulver kanske kan putta bort sockret? (Om man vill ha bort det dvs)
Ser smarriga ut! Kan man kanske ha fruktos eller är det lika onyttigt?