Vi har ätit Tikka Masala här i fjällstugan ikväll. Till det serverade jag blomkålsris. En himla fiffig grej med mindre kolhydrater än vanligt ris (och därmed en jämnare blodsockerkurva för många efter maten…) som är superenkelt att göra:
- riv blomkål
- stek (i t.ex. smör eller kokosfett eller någon olja)
- krydda
9 kommentarer
Ska definitivt testa denna variant, ser gott ut! Blomkålsmos är för övrigt en personlig favorit.
Ser otroligt gott ut!!! 🙂
Nytt för mig – tänkte inte på att man kan steka blomkål! Ska genast testa. Undrars om man kan fräsa upp broccoli också …
Steker rätt ofta blomkål! Det är himla smarrigt till kyckling (vilket jag iofs inte äter längre) och fisk!
Ooh, jag gjorde blomkålsris för första gången igår. Den kokta varianten dock, insåg att det behövdes rätt mycket salt/kryddor för att det inte ska bli beskt. Måste helt klart prova att steka, hur länge stekte du det?
/C
Ah blomkålsris. Fantastiskt gott ju!! Käkar vi ofta här hemma, både i stekt och kokt variant. Perfekt som alternativ till ris.
Bra tips! Ser jättegott ut 🙂
Camilla: just denna gång blev det lövbiff eftersom kycklingen var slut. i min tikka masala är gul lök, paprika, lövbiff, tikka masalacurry, kokosmjölk och creme fraiche. det tog mig typ 7 minuter. 🙂
Gott! 🙂 Hur gör du kycklingen?